På plats. Anders Ekberg och Anders Agerström. Bild: Thimmy Mård
På plats. Anders Ekberg och Anders Agerström. Bild: Thimmy Mård

Scouter hade återträff i Hjörnered

Under fredagen träffades både nuvarande och gamla medlemmar i Laholms scoutkår vid lägerplatsen i Hjörnered för att återuppleva gamla minnen och skapa nya.

ANNONS
|

Dagens möte i Hjörnered var en återträff för scouter med ett förflutet i Laholms scoutkår. Cirka 30 personer hade samlats vid lägerplatsen.

– Vi har haft en grupp på Facebook och bjudit in folk. Det är scouter som varit med sedan 50-,60- och 70-talet, förklarar Anders Ekberg som har en bakgrund i Laholms scoutkår men i dag bor i Linköping.

Han berättar vidare om dagens schema.

–Vi kommer att titta på gamla foton och ha lite tävlingar, bland annat livlinekastning. Vi ska minnas gamla scoutminnen och skapa nya kontakter, säger Anders Ekberg.

Hjörnereds lägerplats är en plats som betytt mycket för Anders Ekberg. Detta förklarar han för den grupp som samlats:

ANNONS

– Det känns stort att vara tillbaka på Hjörnered. Jag och min fru firade förra året 50 år sedan vi träffades här på ett läger 1966. Hon kom från Halmstad och då hade jag aldrig sett henne innan.

Anders Agerström, ordförande i Laholms scoutkår, höll inledningsvis ett tal till gruppen där han bland annat talade om scouternas ställning i dagsläget.

– Ryktet går att scouterna är på frammarsch. Det är något som jag hoppas, berättar han.

Han var nöjd med dagens uppslutning av Laholms-scouter.

– Ordspråket säger "en gång en scout, alltid en scout". Så är det, säger han och ler.

ANNONS