Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sång och glädje vid Nebotornet i Veinge

För fjärde året anordnade SPF Seniorerna Veinge-Tjärby en allsång vid Nebotornet. På torsdagskvällen hördes där eka allt från Idas sommarvisa till Sommar och sol.

Vid Nebotornet i Veinge hade SPF bjudit in allmänheten till att ta del av en allsång och en utställning om tornets historia. Styrelseledamoten Mona Persson berättar att allsången brukar vara uppskattad av besökarna.
– Det brukar det vara men det är ju det med vädret också. Jag tycker att det här är jätteroligt, säger hon.

I anslutning till tornet hade ett tält med information och tidningsutklipp om tornet ställts upp. Här visades Nebotornets brokiga historia upp med start då det byggdes och med fortsättning genom den tid då dess framtid var oviss.
– Att det i dag har blivit renoverat gör ju att det har framtiden för sig, konstaterar Mona Persson.

För kvällens allsång stod Christer Warringer och i sånghäftet fanns allt från Idas sommarvisa, Öppna landskap och Sträck ut din hand till Evert och Rosa på Bal.
– Visst är den vacker och med en sådan fantastisk sångkör som jag har framför mig blir det ju ännu bättre, säger han till besökarna om Rosa på Bal.

De som kommit fick även ta del av hans berättelser från 1970-talet då Nebotornet var skådeplats för mycket firande under ett antal midsommaraftnar.

På plats var Lisbeth Svensson med vänner från Norge.
– Vi tycker att det är jättemysigt och det är kul att det händer något i Veinge. Det är trevligt och de kan sjunga bra, säger hon och pekar på sina vänner.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här