Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På grönytan mellan Sibyllavägen och Kustvägen I Mellbystrand har en boulebana och en hoppkudde blivit verklighet. Ytterligare arbete återstår innan grönytan är färdigställd.  Bild: Evelina Gunnarsson
På grönytan mellan Sibyllavägen och Kustvägen I Mellbystrand har en boulebana och en hoppkudde blivit verklighet. Ytterligare arbete återstår innan grönytan är färdigställd. Bild: Evelina Gunnarsson

Så ska kommunen väcka väcka liv i grönytan i Mellbystrand

Tillfälliga lösningar ska få grönytan i Mellbystrand att leva upp. Hoppkudde, boulebana och fritidsbankens container ska väcka liv i Mellbystrands centrum.

Grönytan mellan Kustvägen och Sibyllavägen i Mellbystrand har stått tom en tid. Medan planarbetet på marken fortsätter sätter kommunen upp tillfälliga aktiviteter.

– Vi har funderat på vad vi kan göra på ett enkelt och lekfullt sätt. Målgruppen är invånare och besökare, kanske framför allt barnfamiljer, säger planeringschef Linda Svederberg.

En boulebana och hoppkudde är på plats.

– Det blir lite lekfunktioner, informationstavlor, en picknickyta och det blir fotbollsmål och den här containern som fritidsbanken ska hålla till i. Där kan man låna olika bollar och grejer som man kan leka med, säger Linda Svederberg.

Hoppas fler lägger aktiviteter på grönytan

Trots att en container är planerad så har varken den eller informationstavlorna bygglov ännu.

Linda Svederberg hoppas att kommunens insatser på grönytan ska få fler att följa efter.

– Kommunen gör något och andra hänger på och kommer dit med matvagnar och spontana aktiviteter. Kanske hänger föreningar och näringsliv på och tycker att detta är en bra plats att göra saker på.

Hon hoppas att allt är på plats efter midsommar.

Minigolf kan bli aktuellt

Minigolf har varit ett önskemål från invånarna.

– Det är inget som kommunen bygger och investerar i men det finns en liten förhoppning att det kan bli. Det kan finnas en extern aktör som är intresserad, säger Linda Svederberg hemlighetsfullt.

Kan det blir aktuellt i år?

– Nu börjar kanske tiden rinna ut och det är inget som är spikat. Men det skulle gå att få in om man hittar en aktör, säger Linda Svederberg.

Tanken är att de temporära aktiviteterna finns kvar tills de byggplanerna blir veklighet om 3-4 somrar, alltså 2023 eller 2024.

LÄS MER: Terninger: Mellbystrand har inget kvar att erbjuda

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här