Så ska det nya sexvåningshuset på Humlan se ut

Gunnohus har lämnat in bygglovshandlingar för att uppföra ett sexvåningshus i kvarteret Humlan. Efter sommarsemestern hoppas Mathias Nilsson kunna sätta spaden i marken.

ANNONS
|

Det är med fjärilar i magen som Mathias Nilsson, vd på Gunnohus, lämnat in bygglovshandlingarna som innebär en förtätning på Humlegången i centrala Laholm.

– Vi har kämpat länge med detta, det känns jätteskönt. Detaljplanen togs av fullmäktige men har inte riktigt vunnit laga kraft än. Vi får se vad som händer, om det kommer in något överklagande, men jag tror inte det vi har ett skriande behov av bostäder, säger Mathias Nilsson, och fortsätter:

Sedan hittades lite kvicksilver i marken nu på sluttampen. Det ska tas fler prover och det är bara att gräva bort fyllningsmassorna och lägga på deponi så det försenar inte oss direkt, säger han.

ANNONS

Sexvåningshuset är tänkt att innehålla 30 lägenheter. Går det enligt Gunnohus planer så börjar arbetet redan i augusti och avspärrningar för arbetet kan komma på plats en tid innan. Håller sedan tidsplanen är tanken att huset ska vara inflyttningsklart i oktober nästa år.

– Det kommer att vara några mindre lägenheter, ett par tvåor med olika storlekar. Sedan planerar vi för åtta trerummare i mitten av byggnaden som kommer att vara genomgående i huset. Jag vill att det ska finnas något för alla plånböcker, säger Mathias Nilsson.

Han har redan mötts av ett stort intresse från de som vill bli hyresgäster i det obyggda huset. Men tror att det kommer fler intressenter nu när ritningarna är klara och detaljplanen vinner laga kraft.

ANNONS