Så förbereder sig Osbeck för öppning

Med två veckor kvar till skolstart välkomnas gymnasieeleverna till skolan igen. Nu gäller hårdare regler kring lunchrast, längre avstånd mellan elever i klassrummet och en uppmaning om att vistas utomhus.

ANNONS
LocationLaholm||

I mitten på mars stängde Campus Laholm och eleverna började studera på distans. När en ny termin drar igång 18 augusti är dörrarna åter öppna för elever.

– Anpassningarna vi försöker göra är att hålla avstånden som rekommendationerna ger. Det finns rekommendationer på Skolverket som vi försöker följa. Det kan vara att vi inte sätter eleverna precis intill varandra i klassrummet och att vi får ha en längre lunchperiod och göra det tydligt när eleverna har lunch. Vi kommer inte ha lika många platser i matsalen, säger Ingela Månsson, chef för gymnasieskolan.

Skolan rekommenderar eleverna att vara ute i den mån det går mellan lektionerna. Allt för att undvika stora folksamlingar inomhus.

ANNONS

– Vi har plockat bort stolar och bord och ska också ha lite fler stationer med handsprit, säger Ingela Månsson.

Sedan tidigare finns plexiglas i receptionen och så snart ska även cafeterian få ett.

– Kan vi inte tryggt säkerställa detta får vi luta oss mot skollagen och de rekommendationer som satts upp. Mäter man att en skola inte kan säkerställa tryggheten så skulle man kunna återgå till viss eller hel distansundervisning.

– Men vi är inte där nu och får följa upp det när vi öppnar, säger Ingela Månsson.

På måndag är lärarna tillbaka på skolan. Finns det personal i riskgruppen kan det också bli tal distansundervisning där eleverna sitter i klassrummet och läraren är på annan plats.

Kommunens krisstab för diskussion med Region Halland och Hallandstrafiken angående skolskjutsar och förändrade scheman. Än har samtalen inte lett någon vart.

– Vi ser hur och på vilket sätt vi kan hjälpa varandra. Det är svårt att ställa om schemaplaneringen så tätt inpå. Vi tittar på det men är begränsade av tidtabellen och hur många turer som går till de olika orterna. Vi har svårt att stuva om i schemat om det inte sätts in fler busstider. Dialogen kommer att fortsätta fram till skolstart.

ANNONS

Något förslag som är nära att bli verklighet?

– Nej vi är inte alls där än.

De nya ettorna börjar skolan 18 augusti. Dagen därpå kommer tvåor och treor.

LÄS MER:Campus Laholm övergår till digital undervisning

LÄS MER:Ingen oro för att betyg ska påverkas av distansstudier

LÄS MER:Efter regeringens besked - Campus förbereder nedstängning

ANNONS