Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På Alex väg Knäred kan det snart sättas en spade i marken, Laholmshem tar över plätten den första september. Bild: Henrik Williamsson/arkiv
På Alex väg Knäred kan det snart sättas en spade i marken, Laholmshem tar över plätten den första september. Bild: Henrik Williamsson/arkiv

Säljer mark så det kan byggas hyresrätter

Laholms kommun säljer en markbit på Alex väg i Knäred till Laholmshem. Tanken är att det ska uppföras tre radhuslängor med totalt tolv lägenheter på gatan.

Kommunstyrelsen kom fram till att fastigheten Knäreds Prästgård 1:38, på Alex väg, kan säljas till det egna bostadsbolaget. Markbiten är på lite drygt 3 500 kvadratmeter och kunde säljas till Laholmshem efter att en värdering utförts. Köpeskillingen hamnade på 100 000 kronor.

Marken har varit exponerad för den öppna marknaden men inga privata exploatörer har nappat på att vilja bebygga den. Detaljplanen säger att det är flerbostadshus i ett plan medges att uppföras på platsen. Laholmshem har ett färdigt förslag på tre radhuslängor om ska ge tolv nya lägenheter, i form av hyresrätter, till orten.

I värderingsutlåtandet för den aktuella marken anges att det kan vara svårt att få lönsamhet i ett hyreshusprojekt med gällande detaljplan för objektet och det kalkyleras på en högre hyra per kvadratmeter för att hålla lönsamheten uppe.

LÄS MER: Laholmshem otåliga att få bygga nya hus i Knäred

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!