På Alex väg Knäred kan det snart sättas en spade i marken, Laholmshem tar över plätten den första september.
På Alex väg Knäred kan det snart sättas en spade i marken, Laholmshem tar över plätten den första september. Bild: Henrik Williamsson/arkiv

Säljer mark så det kan byggas hyresrätter

Laholms kommun säljer en markbit på Alex väg i Knäred till Laholmshem. Tanken är att det ska uppföras tre radhuslängor med totalt tolv lägenheter på gatan.

ANNONS
LocationKnäred||

Kommunstyrelsen kom fram till att fastigheten Knäreds Prästgård 1:38, på Alex väg, kan säljas till det egna bostadsbolaget. Markbiten är på lite drygt 3 500 kvadratmeter och kunde säljas till Laholmshem efter att en värdering utförts. Köpeskillingen hamnade på 100 000 kronor.

Marken har varit exponerad för den öppna marknaden men inga privata exploatörer har nappat på att vilja bebygga den. Detaljplanen säger att det är flerbostadshus i ett plan medges att uppföras på platsen. Laholmshem har ett färdigt förslag på tre radhuslängor om ska ge tolv nya lägenheter, i form av hyresrätter, till orten.

I värderingsutlåtandet för den aktuella marken anges att det kan vara svårt att få lönsamhet i ett hyreshusprojekt med gällande detaljplan för objektet och det kalkyleras på en högre hyra per kvadratmeter för att hålla lönsamheten uppe.

ANNONS

LÄS MER:Laholmshem otåliga att få bygga nya hus i Knäred

ANNONS