Branden startade i den lilla Forden och förstörde även Audin intill. Plastdetaljer på Ullabussen hade börjat smälta när räddningstjänsten lyckades rädda bussen. Branden misstänks vara anlagd. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse.
Branden startade i den lilla Forden och förstörde även Audin intill. Plastdetaljer på Ullabussen hade börjat smälta när räddningstjänsten lyckades rädda bussen. Branden misstänks vara anlagd. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse. Bild: Henrik Williamsson

Röda Korsets buss för äldre nära att förstöras i bilbrand

Två bilar totalförstördes vid en brand på Tivolitorget natten till måndagen. Även Ullabussen, som tillhör Röda Korset, skadades i branden.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Polis och räddningstjänst larmades till platsen klockan halv tre på natten.

– Folk hade hört smällar och vi fick först ett larm som gällde explosion på Tivolitorget, berättar Håkan Persson, styrkeledare på räddningstjänsten i Laholm.

LÄS MER:Två bilar tog fyr på Tivolitorget i Laholm under måndagsnatten

När han kom fram brann det för fullt i en Ford Fiesta som stod parkerad i kanten av parkeringstorget. Även en intillstående Audi brann.

– Lågorna låg på från den lilla bilen till den stora. Det fanns också spridningsrisk till bussen och vi inriktade oss på att kyla ner den, säger Håkan Persson.

Huruvida någon avsiktligt tänt på är inte fastställt.

– Inte en aning. Men med tanke på tidpunkten kan man förstås misstänka det, säger Håkan Persson.

ANNONS

Ullabussen ger äldre en guldkant på tillvaron

Röda Korset var en hårsmån från att mista den populära Ullabussen.

– Den är missfärgad och plastdelar har smält. Om den brunnit upp hade det varit en jätteförlust för oss, säger Christer Walter.

– Bussen används framför allt för äldre som bor på våra vårdboenden så att de helt kostnadsfritt kan få komma ut på utflykter. Till exempel för att titta på hemmet där de bott tidigare. Det är alltid tråkigt med bilbränder, men det här är på en nivå till, säger Christer Walter.

Röda Korset har ett tiotal frivilliga chaufförer som kör bussen, men den har stått mycket stilla nu under pandemin.

– Nu måste bussen göras i ordning. Vi hoppas att den kommer ut på vägarna igen. Den är guld värd, säger Christer Walter.

LÄS MER:Stulen bil sattes i brand

LÄS MER:Personbil sattes i brand på parkering

LÄS MER:Röda Korset jobbar hårt med information till invandrare

LÄS MER:Generalsekreteraren dök upp på Kupan

ANNONS