Riv efter bostäder på Solsidan

Hälften av bostadsrätterna på Solsidan i Mellbystrand är sålda. Intresset var stort när bostäderna släpptes i våras. 2021 blir det inflyttning där Restaurang stallet låg. Samtidigt byggs hyreslägenheter och kontor i samma vägkorsning.

ANNONS
LocationMellbystrand||

Korsningen Kustvägen/Kolonivägen i Mellbystrand genomgår nu ett kostymbyte. Fastighetsmäklaren Håkan Danfors bygger kontor och marklägenheter på tomten där matbutiken Strandhugget låg.Tvärs över ska det byggas bostadsrätter med namnet Solsidan.

– Vi har behållit namnet Strandhugget på vår fastighet. Vi tycker det är roligt att värna om de gamla namnen, säger Håkan Danfors som bygger 1 000 kvadratmeter i en blandning av kontor och sju hyreslägenheter.

Granne till Strandhugget blir Solsidan. Det är Wictor Property AB i Halmstad, som är ny ägare till tomten där Restaurang stallet låg. De köpte fastigheten av Håkan Danfors som hade kontor där, men som nu alltså bygger på Strandhugget på andra sidan vägen.

ANNONS

På Solsidan ska det byggas 17 bostadsrättslägenheter. Av dessa är tolv på 99 kvadrat och fem på 76 kvadrat.

Åtta lägenheter är sålda.

– Det är fantastiskt bra att redan ha sålt hälften med tanke på corona och att folk inte har kunnat komma ut och titta. Intresset var jättestort direkt, säger Sara Viktorsson, koncernchef för Wictorkoncernen.

Innan det blev beslutat vad som skulle byggas på fastigheten, gjordes en målgruppsidentifiering.

– Det gör vi alltid för att se vad som kan vara intressant. Vi samarbetar med olika mäklarfirmor, för att se hur målgruppen kan se ut. Närhet till motorväg, skola, köpcentra och flygplats är sådant som vi tar hänsyn till, säger Sara Viktorsson.

Vilken målgrupp blev det för Solsidan?

– Vi tänker oss 55 plus som vill ett havsnära boende, alternativt en målgrupp som vill ha detta som sommarboende, men det är även åretruntboende som har köpt några av lägenheterna.

Att korsvirkesbyggnaden på tomten revs, rörde upp en hel del känslor.

– Vi har inte hört något mer om det sedan, men det är klart att man måste lyssna på människors synpunkter, säger Sara Viktorsson.

Solsidan ska bli inflyttningsklart våren/sommaren 2021.

– Intresset både för orten Mellbystrand och bostadsrätterna har varit väldigt stort, säger Viktorsson.

ANNONS

Samma sak säger mäklaren Håkan Danfors. Det är stor efterfrågan på marklägenheter och villatomter i området.

– Vi blir alla äldre och då är det många som vill ha enplansvillor och marklägenheter. Folk har hört av sig sedan det blev klart att vi skulle bygga här så vi har intressenter på lägenheterna.

Hans egen mäklarfirma ska ha kontor i de nya lokalerna han bygger liksom en revisor och en frisörsalong. Resten blir alltså lägenheter. Sex stycken på 85 kvadrat och en på 65. Kontoren och en lägenhet är inflyttningsklara i höst och resten senast i mars nästa år.

Enligt Håkan Danfors är det ont om villatomter vid kusten.

– Det finns tomter på Allarp i Skummeslövsstrand och på Mellby ängar i Mellbystrand. Och så någon strötomt.

På Sara Viktorssons fastighet är det mest jordhögar just nu, men snart ska det byggas.

– Den stora tidsfrågan är alltid förarbetet med bygglov och markarbete. När man börjar resa stommen då brukar gå ganska snabbt till inflyttning, säger hon.

LÄS MER:Restaurang Stallet får ge plats för lägenheter

LÄS MER:Stallet borde K-märkas – inte rivas

LÄS MER:Namn samlas för att stoppa rivningen av Stallet

LÄS MER:Anrik restaurang stänger efter sommaren

LÄS MER:Håkan Danfors får nej till havsnära bostäder

LÄS MER:Danfors har tagit över Strandhugget

ANNONS