Ridskoleägare. Tina Berg lämnade Göteborg för livet på landet. Här lever hon nära hästarna och startar i augusti Laholms ridskola.
Ridskoleägare. Tina Berg lämnade Göteborg för livet på landet. Här lever hon nära hästarna och startar i augusti Laholms ridskola.

Ridskolan i Antorp får nytt liv genom Tina

Nog går det att driva ridskola i Laholm, tror Tina Berg som redan innan hon ens startat har nästan hundra anmälda.

ANNONS
|

2012 lade Schoones ridklubb ner sin ridskola av ekonomiska skäl. Gården i Antorp, utanför Veinge, har sedan dess enbart fungerat som inackorderingsstall.

I vintras flyttade Tina Berg ner från Göteborg för att arrendera stallarna.

– Jag har ridit och hållit på med hästar sedan jag var fyra år och jobbat med hästar i bland annat Sverige, England, Irland, Norge och Spanien, men jag har aldrig haft någon egen ridverksamhet. Jag är 40 och kände att ska jag göra det måste det ske nu, säger hon.

Från början var tanken bara att ta över inackorderingsverksamheten och jobba med in- och tillridning, men efter hand växte tanken på en ridskola fram.

ANNONS

Sista veckan i augusti planerar hon nu att öppna Laholms ridskola.

–Jag har alltid tänkt att om jag någon gång själv ska starta ridskola ska jag sätta hästarna i centrum. Jag har själv varit på så många ridskolor där människan har kommit i första hand. Hästarna har fått ge tre–fyra lektioner i sträck. De blir helt apatiska, säger hon.

Hon gick ut med sina ridskoleplaner för tre veckor sedan.

–Det small bara till. Folk spred det och delade på Facebook. Nu har jag nästan hundra anmälda.

Hon har knutit tre andra ridlärare till verksamheten, bland andra Ulf Nilsson som tränar delar av dressyrlandslaget för pararyttare, ryttare med funktionshinder.

Både nedläggningen av Schoones ridskolan och vårens ridhusförsäljning i Ahla har handlat om att ryttarföreningen inte har råd att bedriva ridskola.

Tina Berg är optimistisk.

–Kan du göra mycket själv behöver det inte bli så dyrt. Jag kommer inte att bli miljonär. Men jag räknar med att det ska gå runt. Jag tror att det handlar mycket om vilket driv man har.

Ett sätt att hålla nere kostnaderna är att låna in hästar.

–Jag kommer att låna in flera hästar mot att jag står för skötsel och foder. Funkar det bra kan det bli aktuellt att köpa längre fram, säger hon.

ANNONS
ANNONS