Riddartornet till salu ett år – ”man får fundera lite längre”

En klickraket på Hemnet, men ännu har ingen slagit till på riddartornet i Veinge.
– Hon som äger det nu gick och blev kär i tornet i adventstider, när det lös upp i mörkret, så vi får se om det blir samma sak i år, säger mäklaren Anna Olsson.

ANNONS
LocationVeinge||

Ett år har gått sedan Nebotornet i Veinge lades ut till försäljning för 4,65 miljoner kronor.

Tiotusentals nyfikna har kikat in i det 18 meter höga fritidshuset på nätet, och flera har kommit på visning, men något köp har det inte blivit än.

Utsiktstorn som boende

– Det är en speciell fastighet och man får kanske fundera lite längre än vad man gör på andra objekt, hur man ska använda det och vilken funktion det kan ha, säger Anna Olsson, fastighetsmäklare på Nadjafi och Kristensen.

Det har funnits intresse både för att ha utsiktstornet som fritidshus och som permanentboende, berättar hon.

ANNONS

Snart 100 år

Tornet byggdes 1926 som sommarhus åt en handelsman från Halmstad. De senaste fem åren har nuvarande ägaren Catarina Dittschlag haft tornet som semesterbostad och till uthyrning.

Så här i hemestertider har fritidshus sålt bra. Hur är marknaden för riddartorn?

– Det är klart att det har varit bra ös på marknaden i dessa tider. Marknaden för riddartorn är lite svårt att svara på. Det är fortfarande till salu, konstaterar Anna Olsson och skrattar.

Milsvid utsikt

Hon försöker sälja in Nebotornets speciella charm till kunderna.

– Takterrassen är där man bor när det inte är vinter. Det är 360 graders utsikt, med konturen av Bjärehalvön och havet i söder och hela det halländska landskapet runt om kring. Det är väldigt vacker att titta på och man ser många mil, säger Anna Olsson.

LÄS MER:Riddartorn till salu för 4,7 miljoner

LÄS MER:LBVA får bygglov för ny radiomast intill riddartorn

ANNONS