Inget till mig och inget till dem. Inger Reinfeldt tycker att kommunen kan få behålla det splittrade Trygghetspartiets partistöd.
Inget till mig och inget till dem. Inger Reinfeldt tycker att kommunen kan få behålla det splittrade Trygghetspartiets partistöd. Bild: Jonatan Gernes/Arkiv

Reinfeldt till domstol för att TP:s partistöd ska brinna inne

Vilken av de båda falangerna i Trygghetspartiet ska få kommunalt partistöd?
– Ingen, är det oväntade svaret från TP:s fullmäktigeledamot Inger Reinfeldt.

ANNONS
|

Som HP tidigare berättat har infekterade personstrider splittrat Trygghetspartiet i två delar. Båda falangerna är fortfarande verksamma i Laholm och båda anser sig vara det ”riktiga” Trygghetspartiet.

LÄS MER:Trygghetspartiet slets itu efter personstrider

LÄS MER:Nya TP gör anspråk på partinamn och pengar

LÄS MER:Pengar ny stridsfråga i det splittrade Trygghetspartiet

Att det skulle bli tvist om partistödet var därför ganska väntat. Både Inger Reinfeldts partigruppering och den andra falangen i Laholm (vi kallar dem för ”Nya” respektive ”Gamla” Trygghetspartiet för att undvika namnförvirring) har ansökt om partistöd.

I tisdags avslog kommunstyrelsen Inger Reinfeldts ansökan.

Reinfeldt låter inte särskilt besviken.

– Kommunjuristen och biträdande kommunchefen har gjort ett fantastiskt arbete. Jag har ringt upp dem och de har gått igenom vad som gäller, säger hon.

ANNONS

Partistöd på väg till ”Gamla” Trygghetspartiet

Kommunjurist Sandra Richards motiverar avslaget så här:

– Partistöd följer partiet och kräver representation i fullmäktige. Det nya parti som Inger Reinfeld har startat hade ingen representation när mandatperioden började.

”Gamla” Trygghetspartiet har däremot ett fullmäktigebeslut om partistöd i ryggen, klubbat i november. De sitter nu och väntar på en utbetalning på 47 600 kronor.

Har ni fått besked om att ni får pengarna?

– Nej, men det brukar man inte få något särskilt besked om. Pengarna bara betalas ut, säger Nils Perlhagen, kassör i ”Gamla” Trygghetspartiet.

Inger Reinfeldt tänker överklaga

Så då är allt gott och väl?

Nej.

– Jag tänker överklaga, säger Inger Reinfeldt som menar att det inte finns något prejudikat på den speciella situation som uppstått i Trygghetspartiet.

Hon pekar på att hon själv blivit utesluten ur ”Gamla” Trygghetspartiet och att det partiet därmed inte är representerat i fullmäktige. Den stolen sitter hon ju själv kvar på.

Så vem ska ha partistödet enligt din mening?

– Det finns inget svar på det, det är inte utrett. De ska inte ha det. Och jag ska heller inte ha det. Ingen ska ha pengarna. Det blir ett spännande rättsfall, säger Inger Reinfeldt.

LÄS MER:Inger Reinfeldt: ”Det är jag som är Trygghetspartiet”

LÄS MER:Ett politiskt parti är alltid ett ”vi”

LÄS MER:Partiledaren avgick efter TP-schismen i Laholm

LÄS MER:Partiledare anklagas för kupp – kaos i Trygghetspartiet

LÄS MER:Inger Reinfeldt om Trygghetspartiets kaos: ”Inga kommentarer”

LÄS MER:Reinfeldt: ”Turbulent sedan 2018”

ANNONS