Utomstående betraktare. Riksdagsman Michael Svensson, Falkenberg, var inkallad för att hålla i Laholmsmoderaternas extra årsmöte.
Utomstående betraktare. Riksdagsman Michael Svensson, Falkenberg, var inkallad för att hålla i Laholmsmoderaternas extra årsmöte.

Raskt extra årsmöte för Moderaterna

Laholmsmoderaternas extra årsmöte på onsdagskvällen visade sig snabbt avklarat. Knut Slettengren valdes till ny ordförande i partiföreningen efter Mikael Kahlin.

ANNONS
|

HP fick inte vara med på mötet i Mellbystrandsgården, men mötte några av deltagarna efteråt.

I dessa internt turbulenta M-tider hade partiet valt att ha en utomstående ordförande, riksdagsmannen Michael Svensson från Falkenberg.

Svensson höll mötet (och måhända även mötesdeltagarna) kort. Cirka 30 minuter tog det.

– Det var min målsättning. Jag är mån om den goda stämningen. Det är ingen mening att hålla på och gå igenom vem som sagt vad och vem som gjort vad, sade han efteråt.

Som betraktare utifrån känner han igen de stridigheter som skakat M i Laholm från andra sammanhang.

– I politiken har man ett förhållande där man är både kollega och konkurrent. Det finns bara ett visst antal platser. Det drar ibland fram det sämsta, som missunnsamhet, revirtänkande och hårda ord. Jag är allergisk mot det, säger Michael Svensson.

ANNONS

Årsmötet kom fram till att ett medlemsmöte inom kort kan vara en god idé.

– Ska laholmarna ha någon chans att få förtroende för partiet vid valet 2018 måste vi lägga interna strider bakom oss, säger Michael Svensson.

Moderaterna hadebara en punkt på dagordningen, att välja en ny ordförande i partiföreningen efter den avsatte Mikael Kahlin.

Valet föll på Knut Slettengren, ordinarie ledamot i miljö- och byggnadsnämnden och ersättare i fullmäktige. Vice ordförande blev Cecilia Roos.

Ni ska ha ett medlemsmöte. Vad hoppas du på där?

– Det är för tidigt att svara på. Men jag tror att vi får ha en moderator som hanterar de frågor som kommer upp. Det fungerar inte om alla pratar rakt ut, säger Knut Slettengren.

Han påpekar att partiföreningen är just en förening.

– Vi ska försöka hålla föreningen fri från tjabb. Den driver ingen politik, det är viktigt att säga, säger Slettengren.

– Det viktiga för oss är nu att vi bygger vidare i kommunen och skapar förtroende.

ANNONS