Randerslund är fritt från nya smittade. Socialchefen Christel Sundberg beskriver att coronaläget inom omsorgen i Laholms kommun ser ljusare ut än tidigare.
Randerslund är fritt från nya smittade. Socialchefen Christel Sundberg beskriver att coronaläget inom omsorgen i Laholms kommun ser ljusare ut än tidigare. Bild: arkiv

Randerslund helt friskt från coronasmitta

Det första av de drabbade äldreboendena har nu inga fall av coronasmitta. Men än vågar kommunens äldreomsorg inte andas ut.

ANNONS
LocationRänneslöv, Veinge||

På fredagen var det första äldreboendet helt friskt från smitta, uppger Laholms kommuns socialchef Christel Sundberg till HP.

– Det är en puckel vi är över, säger Christel Sundberg.

Färre provtagningar

Frekvensen av nya provtagningar efter misstänkt sjukdom inom kommunens verksamheter uppges vara ”väldigt låg” för närvarande.

– Det känns lugnt just nu, men vi har varit i det här läget tidigare att man lite andas ut och så kommer ny smitta. Det är för tidigt att säga att det är över, säger Christel Sundberg.

Randerslund i Ränneslöv var det första äldreboendet i kommunen som i mars fick in coronaviruset på boendet. Åtta äldre har tillfrisknat från sjukdomen, medan sex personer har avlidit med konstaterad covid-19.

ANNONS

En död på Solhemmet

På det andra smittade boendet, Solhemmet i Veinge, var fem smittade på fredagen. Ett par har tillfrisknat och en med covid-19 har avlidit.

Två smittade i hemtjänsten, som kommit från sjukhuset, hanteras av kommunens covidteam.

I maj konstaterades de första fallen av covid-19 bland äldre på Solhemmet i Veinge. För närvarande är fem personer där smittade.
I maj konstaterades de första fallen av covid-19 bland äldre på Solhemmet i Veinge. För närvarande är fem personer där smittade. Bild: arkiv

LÄS MER:En smittad på äldreboendet – flera äldre visar symtom

LÄS MER:Sex döda av covid-19 – ingen ny smitta på boendet

LÄS MER:Coronasmitta på ännu ett äldreboende

LÄS MER:Maj, 103 år: "Jag hoppas att jag är immun nu"

ANNONS