Mannen försökte lämna butiken utan att betala för rakhyvlar och andra varor för närmare 3 000 kronor. Bild: Anders Wiklund/TT, Jonatan Gernes
Mannen försökte lämna butiken utan att betala för rakhyvlar och andra varor för närmare 3 000 kronor. Bild: Anders Wiklund/TT, Jonatan Gernes

Rakbladstjuv greps av personalen på Maxi

Larmet tjöt och personalen sprang ifatt kunden. På sig hade han rakblad och rakhyvlar för flera tusen kronor. Nu sitter mannen, vars identitet är okänd, anhållen.

ANNONS
LocationMellbystrand||

Mannen handlade på Ica Maxi i Mellbystrand vid lunchtid på tisdagen.

I kassan betalade han för någon liten grej, men när han passerade larmbågen började larmet tjuta.

Sprang ikapp kunden

Personal sprang ikapp kunden och gjorde ett så kallat envarsgripande.

På sig hade han varor värda sammanlagt 2880 kronor som han inte hade betalat för. Det rör sig om hudkrämer för cirka 800 kronor, rakblad för cirka 1500 kronor och rakhyvlar för cirka 500 kronor.

Anhölls för stöld

Mannen överlämnades senare till polisen, som grep honom och tog med honom till polisstationen. Hans identitet har inte kunnat fastställas och därför har han anhållits av åklagare misstänkt för stöld.

ANNONS

Händelsen inträffade på tisdagen klockan 12.47.

Rakblad toppar stöldlistan

Rakblad är snattarnas favoritbyte, enligt en svensk studie med några år på nacken. Skälet till att rakhyvlar och rakblad stjäls ofta uppges vara att de är små och kostar mycket pengar. Andra varor på topplistan är kött och batterier.

LÄS MER:22-åring stal smink för närmare 5 000 kronor

LÄS MER:Kvinna får villkorligt för stöld på stormarknad

ANNONS