Pannkaksmaskin började brinna

Tolv enheter från räddningstjänsten var på plats vid pannkaksfabrik i Lilla Tjärby.

ANNONS
|

Vid niotiden på torsdagskvällen kom ett larm om en brand på Tjärbyvägen i Lilla Tjärby. Det visade sig vara pannkaksfabriken som ägs av Lantmännen Cerealia som hade problem med en maskin.

Till en början informerade räddningstjänsten att det handlade om en rökutveckling. Men senare på kvällen visade det sig att det varit en brand i fabriken.

– Det var en brand i en pannkaksmaskin som personalen lyckats släcka, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten väst.

När räddningstjänsten, med tolv enheter, anlände till fabriken möttes de av rökutveckling i ventilation och i lokalen. De jobbade främst med att säkerställa att det inte spridit sig någon brand i ventilationen.

ANNONS

Vid 22.15 hade räddningstjänsten säkerställt att det inte fanns någon spridningsrisk. Större delen av styrkan kunde då lämna fabriken. Fem till tio man stannade kvar för så kallad restvärdesräddning.

– Främsta uppgiften är att göra lokalen så fri från rök som möjligt så att de kan komma igång med produktionen av pannkakor igen, säger Peter Karlborg.

ANNONS