Ulf Oscarsson äger Vattenfabriken på Nyby industriområde, där Friskis och svettis och Take care har sina lokaler.
Ulf Oscarsson äger Vattenfabriken på Nyby industriområde, där Friskis och svettis och Take care har sina lokaler. Bild: Henrik Williamsson

Räddningstjänsten säger nej till gym bland industrier

Räddningstjänsten i Laholm tycker inte att Vattenfabriken på Nyby industriområde bör få permanent bygglov för sin tränings­­anläggning.

ANNONS
LocationLaholm||

Att tillåta en känsligare bebyggelsetyp, som ett gym, inom en detaljplan för industrier hindrar utvecklingen av industriområdet, anser räddningstjänsten.

I ett negativt yttrande varnar räddningstjänsten för att viss industri inte kan finnas i närheten av den aktuella fastigheten.

Säkerhetsavstånd

Frågan om säkerhetsavstånd gäller till exempel industrianläggningar med storskalig kemikaliehantering. Räddningstjänsten tycker inte att fastighetsägaren har gett tillfredsställande svar på alla punkter i ett tidigare yttrande.

”Räddningstjänsten anser att bygglovsansökan bör avslås då den strider mot gällande detaljplan”, skriver räddningstjänsten i sitt remissyttrande.
”Räddningstjänsten anser att bygglovsansökan bör avslås då den strider mot gällande detaljplan”, skriver räddningstjänsten i sitt remissyttrande. Bild: arkiv

Miljökontoret har tidigare sagt nej av samma anledning. Frågan ska avgöras av miljö- och byggnadsnämnden senare i år.

Kan tvingas flytta 2022

Både Friskis och svettis och Take care, som tillsammans har cirka 70 000 årliga besökare, måste flytta ut ur lokalerna senast juni 2022 om inte bygglovet godkänns.

ANNONS

– De skyller på en massa lull-lull som inte stämmer med verkligheten. Det finns jättemånga andra verksamheter på industriområdet som i så fall inte heller får ligga där. Kommunen har bland annat själv hemtjänstens lokaler bredvid Halleplast, sade fastighetsägaren Ulf Oscarsson till HP i september.

LÄS MER:Vattenfabrikens ägare tar strid för träning på Nyby industriområde

LÄS MER:Friskis känner sig utkastade från Nyby

ANNONS