Många ville i år kolla på Laholms sommarfrukostar via dator och mobil. Flest visningar, drygt 2 400, har avsnittet med Peter Bengtsson och Maggan Ek haft. Siffrorna ökar eftersom avsnitten fortfarande ligger kvar på nätet.
Många ville i år kolla på Laholms sommarfrukostar via dator och mobil. Flest visningar, drygt 2 400, har avsnittet med Peter Bengtsson och Maggan Ek haft. Siffrorna ökar eftersom avsnitten fortfarande ligger kvar på nätet. Bild: Henrik Williamsson

Publiksuccé för digitala sommarfrukostar

Pandemin tvingade Laholm att gå från fysiska sommarfrukostar till digitala sådana. Det blev en total framgång.

ANNONS
|

I åtta år hade Laholms kommun ordnat sommarfrukostar på restaurang med intressanta talare. Det nionde året kom coronapandemin och ställde allt på huvudet.

Men ibland kan en påtvingad förändring visa sig vara positiv. Så blev det när sommarfrukostarna 2020 stöptes om till digitala föredrag.

LÄS MER:Sommarfrukostarna blir digitala i år

– Vi var lite oroliga att vi inte skulle nå ut till vår målgrupp. Men det blev verkligen en succé, vi har nått andra målgrupper också, säger kommunens destinationsutvecklare Nathalie Sandberg.

Här kan du se avsnitten i efterhand!

De sex frukosttalarna hade – om allt kunnat genomföras på vanligt sätt – fått en publik på cirka 600 personer.

ANNONS

– Nu har vi haft över 9 200 visningar sammanlagt. Det är en mångdubbling med jag vet inte hur mycket. I genomsnitt 1 500 tittare per avsnitt är helt fantastiskt, säger Nathalie Sandberg.

Hur många som egentligen sett och hört föredragen är okänt. Men helt klart är det betydligt fler än den torra statistiken visar.

– Vi har fått en del feedback från folk som tycker att det varit bra anordnat och att filmerna varit bra. En dam berättade att de var några par som samlades varje tisdag klockan nio, åt frukost och tittade tillsammans, säger Nathalie Sandberg.

Sommarfrukostarna har kunnat ses både på Hallandspostens webbsida och på kommunens sajt Visit Laholm. Flest tittare, i snitt några hundra fler per avsnitt, valde Hallandsposten.

Framgången gör att kommunen redan nu funderar på om konceptet ska kvarstå.

– Med det här stora genomslaget får vi ta oss en rejäl tankeställare på hur vi ska tänka inför nästa år.

LÄS MER:Sommarfrukostarna ska ut på turné

ANNONS