Kållingevägen ligger i utkanten av Våxtorps industriområde. Nu är tanken att flytta ortens återvinningsstation hit.
Kållingevägen ligger i utkanten av Våxtorps industriområde. Nu är tanken att flytta ortens återvinningsstation hit. Bild: Henrik Williamsson

Protester ledde till att återvinning flyttas från idrottsplats

Försöket att flytta Våxtorps återvinning till idrottsplatsen föll inte i god jord. Nu föreslås en plats vid industriområdet i stället.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) behöver hitta en annan plats för sin återvinningsstation i Våxtorp.

I somras sökte bolaget bygglov för att sätta upp containrarna på parkeringen till Våxtorps idrottsplats. Det visade sig inte vara särskilt populärt bland ortsborna.

LÄS MER:Grannar gillar inte ny plats för återvinning

Kommunen fick in flera kritiska grannhöranden, varvid politikerna i miljö- och byggnadsnämnden grep in.

Synpunkter ledde till ändring

– Det kom in rätt mycket synpunkter och vi lyfte saken till nämndens beredningsutskott som tyckte att sökande skulle uppmanas att hitta en ny placering, säger bygglovshandläggare Bajro Mujanovic.

FTI har nu i stället sökt lov att sätta upp återvinningsstationen vid Kållingevägen på Våxtorps industriområde. Där är det i dag åkermark.

ANNONS

Fågelvägen är det inte långt mellan det gamla och nya förslaget. Men Kållingevägen är helt klart en mindre central placering.

– Jag har väl inga egna synpunkter. Men FTI motiverade det första förslaget med att man ska kunna gå eller cykla till återvinningsstationen och att en plats som är väl synlig minskar risken för nedskräpning, säger Bajro Mujanovic.

Nya grannar får uttala sig

Just nu pågår en ny runda med grannhöranden. Eftersom Kållingevägen ligger vid industriområdet är det flera företag som nu ska få säga sitt. Tiden för grannhörande går ut 19 oktober.

Anledningen till att återvinningen behöver flyttas från sin plats på Bygatan är att den före detta lantmannafastigheten är på väg att bli såld och att det på sikt planeras annan byggnation där.

– Jag har option på att köpa och affären blir klar nu i oktober, säger köparen Johnny Andersson.

LÄS MER:Återvinningsstation byter plats till hösten

ANNONS