Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Elsa Sim och Jasmine Darban från elevrådet på Osbecksgymnasiet kollar igenom den färdigredigerade presentationen av årets prisutdelningar. I dag ska alla klasser på skolan få se på den via sina digitala klassrum.  Bild: Kenny Hjälte
Elsa Sim och Jasmine Darban från elevrådet på Osbecksgymnasiet kollar igenom den färdigredigerade presentationen av årets prisutdelningar. I dag ska alla klasser på skolan få se på den via sina digitala klassrum. Bild: Kenny Hjälte

Prisutdelning håller i trots pandemi

På Nobeldagen får alla elever på Osbecksgymnasiet ta del av den traditionsenliga Nobelprisutdelningen på skolan. Fast i år som en coronasäkrad film.

Med trumpetfanfar och programledare får årets pristagare höra sin motivering och får en presentkasse. Med hjälp av Kulturskolan kan Osbeckstraditionen av att dela ut årets ”Nobelpris” i olika kategorier hållas vid liv även under Coronaåret 2020.

– Vi ville inte lägga ner det utan var tvungna att anpassa det. Det var bäst med en film för att inte skapa en folksamling, berättar Jasmine Darban, ordförande i elevrådet på Osbecksgymnastiet.

Möjligheten för elever att rösta har inte påverkats i år utan kunnat fungera som tidigare år. Jasmine Darban har varit med i kommittén tidigare och var en av programledarna.

– Vi hade olika tider på plats för inspelning för att inte vara för många. Men slutresultatet blev riktigt bra, säger hon och fortsätter:

– Det har varit kul att få uppleva något nytt till utdelningen och framförallt att man kan spara filmen som ett minne.

”Nobel”-pristagarna på Osbeck år 2020

Musikpriset: Elina Granlund Sa 19.

Fysikpriset: Andreas Ottosson, idrottslärare.

Ekonomipriset: Ludvig Persson Te 19.

Kemipriset: Ella Franzen Na 19, Emil Håkansson Te 18.

Osbeckspriset: Alan Kocevic, lärare i engelska och psykologi.

Fredspriset: Bana Almalek, Na 19.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här