Elsa Sim och Jasmine Darban från elevrådet på Osbecksgymnasiet kollar igenom den färdigredigerade presentationen av årets prisutdelningar. I dag ska alla klasser på skolan få se på den via sina digitala klassrum.
Elsa Sim och Jasmine Darban från elevrådet på Osbecksgymnasiet kollar igenom den färdigredigerade presentationen av årets prisutdelningar. I dag ska alla klasser på skolan få se på den via sina digitala klassrum. Bild: Kenny Hjälte

Prisutdelning håller i trots pandemi

På Nobeldagen får alla elever på Osbecksgymnasiet ta del av den traditionsenliga Nobelprisutdelningen på skolan. Fast i år som en coronasäkrad film.

ANNONS
LocationLaholm||

Med trumpetfanfar och programledare får årets pristagare höra sin motivering och får en presentkasse. Med hjälp av Kulturskolan kan Osbeckstraditionen av att dela ut årets ”Nobelpris” i olika kategorier hållas vid liv även under Coronaåret 2020.

– Vi ville inte lägga ner det utan var tvungna att anpassa det. Det var bäst med en film för att inte skapa en folksamling, berättar Jasmine Darban, ordförande i elevrådet på Osbecksgymnastiet.

Möjligheten för elever att rösta har inte påverkats i år utan kunnat fungera som tidigare år. Jasmine Darban har varit med i kommittén tidigare och var en av programledarna.

– Vi hade olika tider på plats för inspelning för att inte vara för många. Men slutresultatet blev riktigt bra, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Det har varit kul att få uppleva något nytt till utdelningen och framförallt att man kan spara filmen som ett minne.

”Nobel”-pristagarna på Osbeck år 2020

Musikpriset: Elina Granlund Sa 19.

Fysikpriset: Andreas Ottosson, idrottslärare.

Ekonomipriset: Ludvig Persson Te 19.

Kemipriset: Ella Franzen Na 19, Emil Håkansson Te 18.

Osbeckspriset: Alan Kocevic, lärare i engelska och psykologi.

Fredspriset: Bana Almalek, Na 19.

ANNONS