Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Pride-hatare slog till mot brandstation

Prideflaggan vajade utanför räddningstjänsten under onsdagen. Men natten till torsdagen stals den och flaggstången fick ett klistermärke från en vit makt-grupp.

Mitt under pågående Pridevecka och flaggning vid Räddningstjänstens lokaler på Ängelholmsvägen skärs linan till flaggstången av. Flaggtjuvarna kom nattetid, någon gång mellan tio på onsdagskvällen och åtta på morgonen, men att stjäla flaggan var inte enda syftet. Kvar på stången lämnades ett klistermärke med budskapet "Länge leve kärnfamiljen" med avsändaradress från ett väletablerat vit makt-företag.

Nu flaggas det dubbelt

– Flaggans budskap är fantastiskt. För ett öppet, jämställt och demokratiskt samhälle. Det är vad vi står för på räddningstjänsten. Nu hissar vi flaggan ännu högre, säger Niklas Wilsson, chef på räddningstjänsten.

Flaggan har återtagit sin plats på stången och även fått en lite högre placering, genom att sätta den i radiomasten med hjälp av hävaren.

– Det är lite svårare att klippa ner den från masten än från flaggstången. Det är inget som är farligt med det här budskapet, bara positivt. Demokrati är att tycka olika, men det är inte demokrati att skära ner någon annans flagga, det är stöld, säger han.

Fortsätter flagga

Flaggningen pågår under den pågående prideveckan. På räddningstjänstens sociala medier har de berättat om tilltaget och fått en våg av personer som stöttar det positiva budskapet och att det kommit upp en ny flagga.

– Vi fortsätter att flagga och jag tycker att det är viktigt att vi som institution visar vad vi tycker, säger Niklas Wilsson.

LÄS MER: Flaggor med hakkors hissades utmed E 6

LÄS MER: Snoppattack mot skola

LÄS MER: Hakkors och Hitlermustasch klottrades på skola

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här