”Politiskt bråk ett spel för galleriet”

Oppositions­rådet Henriksson (S) och kommunrådet Jönsson (M) träter för fullt i HP:s spalter. Men enligt Bertil Johansson i Laholmspartiet är det mest ett spel för galleriet. – Snart är vi inne i mars och inget konkret har hänt, säger han.

ANNONS
|

Laholmspartisten syftar på besluten om genomlysningar och besparingsåtgärder som fattades på kommunfullmäktiges budgetmöte i november förra året. Nu lämnar han dörren på glänt för den skattehöjning som Socialdemokraterna föreslog då men som röstades ner av den borgerliga majoriteten.

– Men innan vi skjuter till mer pengar måste alla möjligheter prövas för att sänka kostnaderna, framhåller Bertil Johansson.

Skatten är inte det enda som förenar Henriksson och Johansson. Båda kan tänka sig att skära i den kommunala administrationen.

– Ska det sparas så är det på förvaltningsapparaten, inte i produktionen, säger Bertil Johansson.

ANNONS

Han har redan laddat bössan med ett antal skarpa förslag. Ett är att lägga ner servicekontoret, eller rättare sagt det som finns kvar när fastighetsavdelningen slagits ihop med Laholmshem.

– Det är inte mycket, i princip bara gata, skolmat och upphandling. De kan hanteras av ett arbetsutskott i kommunstyrelsen.

Ett annat är att låta bilan falla tungt över teckningsmuseet och teatern. Båda är verksamheter som kommunen, för att citera Bertil Johansson, ”fått på halsen men inte behöver”.

Thomas Jönsson är irriterad över Kjell Henrikssons beslut att gå ut i media. Han borde, enligt kommunrådet, i stället tagit upp frågan i kommunstyrelsens beredningsutskott. Bertil Johansson håller inte med.

– Det här är en diskussion som bör föras inför öppen ridå. Här gäller det att visa ledarskap i stället för att smyga och vara kompisar med varandra.

ANNONS