Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bo Tengqvist (S), 2:e vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, vill stoppa skadegörelsen på kommunens skolor.  Bild: Carina Nilsson
Bo Tengqvist (S), 2:e vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, vill stoppa skadegörelsen på kommunens skolor. Bild: Carina Nilsson

Politiker tar upp kampen mot skadegörelse

Bo Tengqvist (S), 2:e vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, har fått nog av skadegörelsen på kommunens skolor.
– Nu måste det hända något radikalt, säger han.

Tillsammans med Kjell Henriksson (S), 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen, har Bo Tengqvist lämnat in en motion till kommunfullmäktige.

– Vi vill förstärka skyddet av våra skolor och förskolor. Det kostar skattebetalarna enorma summor varje år att åtgärda den skadegörelse som skolorna i kommunen utsätts för. Jag blir frustrerad när jag läser om den vandalisering som sker på Knäredsskolan och Glänningeskolan, säger Bo Tengqvist.

I motionen pekar Tengqvist och Henriksson på en rad olika åtgärder för att förstärka skyddet av skolor och förskolor.

Duon nämner bland annat kameraövervakning, förbättrad belysning, borttagande av skymmande växtlighet samt att all skadegörelse polisanmäls.

– Jag var själv rektor på Östra Karups skola i 20 år och jag var noga med att polisanmäla alla incidenter. Det slutade med att vi fick kameraövervakning som visade sig vara mycket effektiv, säger han.

”Det handlar om små åtgärder”

Bo Tengqvist menar att skadegörelsen inte bara får ekonomiska konsekvenser utan att den även leder till svåra driftsstörningar som är betungande för såväl personal som elever.

Nu hoppas han att politikerna i kommunfullmäktige ska ta frågan på allvar och ge kommunstyrelsen i uppdrag att, i samarbete med skola och förskola, förstärka skyddet.

– Det handlar om små åtgärder som i förlängningen kan ge stora samhällsvinster.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här