Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Narkotikasök med polishund. Bilden har tagits i en träningssituation och har inget med den aktuella husrannsakan att göra. Bild: Lasse Edwartz, arkiv
Narkotikasök med polishund. Bilden har tagits i en träningssituation och har inget med den aktuella husrannsakan att göra. Bild: Lasse Edwartz, arkiv

Polishund sniffade fram knark i bostad

Mest socker, hävdade en laholmare när polisens knarkhund sniffade runt bland pulverpåsarna i hans vardagsrum. Labbsvaren sade något annat.

I höstas stoppade polisen en bil utanför Våxtorp. Kvinnan som körde verkade påverkad. Motvilligt berättade hon att hon just kom från ett besök i en bostad där det låg droger framme.

Patrullen begärde förstärkning och gjorde en husrannsakan i huset.

Pulver och kanyler

Polisens tjänstehund markerade på flera platser i vardagsrummet. I en medicinmugg på vardagsbordet och i en plastkasse på golvet fanns en beige kletig massa och vitt pulver som vid analys visade sig vara amfetamin. Hunden markerade också flera pumpar och kanyler.

Totalt hittades nästan sex gram narkotika. En mindre del av pulvret var enligt analysen vanligt socker.

Krossat druvsocker

Bostadens ägare har nu åtalats för narkotikabrott. Den 60-årige mannen har erkänt ett litet innehav, men ”vill fan inte dömas för socker”. Han berättade för polisen att han krossat i en tablett druvsocker för att få ut det sista av amfetaminet som satt fastklistrat. Knarkhalten kan inte ha varit mer än 10 procent, hävdade han.

Åklagaren sätter större tilltro till vägningen och analysen som gjorts av Nationellt forensiskt centrum. NFC bedömde att mindre än ett gram troligen var socker och 5,73 gram var amfetamin.

Tidigare straffad

Andelen är viktig, eftersom en mängd under fem gram amfetamin brukar ses som ringa brott. Om mängden däremot är över fem gram är brottet av normalgraden och straffet högre. Återfall i brott kan också vara en försvårande omständighet vid fällande dom.

60-åringen förekommer sedan tidigare i 21 avsnitt i belastningsregistret, bland annat för flera fall av misshandel, narkotikabrott, rattfylleri och bristande uppsyn över sina hundar.

Kvinnan rapporterades för drograttfylleri.

LÄS MER: Sänkt straff när träpåksrättegång fick göras om

LÄS MER: Träpåk och järnrör kan ha förväxlats – rättegång måste tas om

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!