Polisen larmades på måndagskvällen till två bostadsinbrott i Laholms kommun, där en man på cykel setts lämna platsen.
Polisen larmades på måndagskvällen till två bostadsinbrott i Laholms kommun, där en man på cykel setts lämna platsen. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen vill ha tips om inbrottstjuv på cykel

En man på cykel sågs i samband med två bostadsinbrott i Laholms kommun på måndagen. Polisen vädjar om tips från allmänheten.
– Han agerar väldigt ogenerat, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

ANNONS
LocationLaholm|

Cykelmannen dök först upp vid ett bostadshus i Rännenäs utanför Vallberga vid 17-tiden på måndagen. En granne såg honom gå in på gården, där han kände på handtag och ryckte i dörrar. Ägaren till huset kom hem nästan samtidigt.

– Ägaren konfronterar personen, som inte kan redogöra för vad han gör där. Han tar sin cykel och sticker från platsen åt Mellbyhållet, säger Christer Andersson.

Tydliga signalement

Mannen uppges vara i 30- till 40-årsåldern, med mörk klädsel. Han cyklade eventuellt på en elcykel.

Senare samma kväll, vid klockan tjugo i sju, fick larmet om ett bostadsinbrott på Klittervägen i Mellbystrand. En fönsterruta hade krossats.

ANNONS

En kvinna fick syn på gärningsmannen. Upptäckt tog han till flykten på sin cykel i riktning mot havet.

– Signalementen överensstämmer bra med Rännenäs. Vi har de här två observationerna som är väldigt säkra och någon till, säger Christer Andersson.

Agerar ogenerat

Polisen har gjorts brottsplatsundersökningar, men det är oklart om några spår har hittats. Polisen hoppas få in fler vittnesuppgifter som kan leda till att mannen grips.

– En mansperson som beter sig på det här viset, cyklar runt, går in på gårdar och känner på dörrar. Beteendet är iögonfallande, säger Christer Andersson.

Inte minst att allt hände i fullt dagsljus.

– Att man känner på dörrar under den mörka delen av dygnet är mer vanligt, men att agera så ogenerat på dagen är det få gärningsmän som gör.

LÄS MER:Tjuv kom cyklande på stulen lådcykel

LÄS MER:Tjuvar lämnade blodspår vid nytt källarinbrott

ANNONS