Polisen varnar för vaccinationsbedragare

När vaccinationerna ökar har polisen också sett en ökning av bedrägerier. Därför går man nu ut och varnar.

ANNONS
|

– Man är så van vid att godkänna med bank-id, men när det gäller dessa ärenden så ska man vara lite mer noggrann och observant, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Äldre en utsatt grupp

Han menar att det ännu inte har varit några anmälningar i kommunen men att man har sett i Sverige i stort att det har förekommit och polisen vill därför påminna folk att vara kritiska.

– Vi riktar oss till alla som har en äldre anhörig eller kompis, att se till att man vet vad som gäller kring vaccinationer. Vet de äldre att det är gratis och att man inte ringer upp från vården så borde man vara safe, säger kommunikatör Anna-Karin Kjellgren.

ANNONS

Många bedrägeriförsök mot äldre

Laholm har haft en större andel liknande bedrägerier den senaste tiden, även om dessa inte gällt vaccinationer. De har varit riktade mot äldre och ofta vill den som ringer ha ett snabbt svar för att stressa så att den som svarar inte tänker efter.

– Vi har en ökning när det gäller bedrägerier generellt sett och det är så att folk är rätt så vana vid att gå in och godkänna med sitt bank-id så vi vill uppmärksamma människor på att vara lite mer noga och titta en gång extra vilka sidor man handlar från på nätet och så vidare, säger Christer Andersson, polisen i Laholm.

ANNONS