Avspärrningarna runt fyndplatsen i skogen har inte upphävts. Polisen har hittat nya saker där och kommer att fortsätta med tekniska undersökningar.
Avspärrningarna runt fyndplatsen i skogen har inte upphävts. Polisen har hittat nya saker där och kommer att fortsätta med tekniska undersökningar. Bild: Henrik Williamsson

Polisen har gjort nya fynd i skogspartiet vid Hällede

Mer än två veckor efter fyndet av likdelar i Hällede är offret ännu inte identifierat. Personens tänder kan bli en viktig ledtråd för polisen.

ANNONS
|

På kvällen lördagen 25 januari gjorde en privatperson det makabra fyndet i skogen vid Hällede, på gränsen mellan Halland och Skåne. Där låg delar av en död människa.

Polisen tror att det rör sig om en person som blivit mördad innan kroppsdelarna lämnades på platsen. Kroppen var inte komplett.

LÄS MER:Kroppsdelar hittades i otillgängligt område

Offrets identitet är fortfarande inte känd. Lars Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens enhet för grova brott, säger att man nu tror sig veta personens kön.

– Men vi har det inte bekräftat ännu. Det är en uppfattning vi fått från rättsodontologen.

En odontolog är en tandspecialist. Lars Gunnar Perlinger vill inte säga om huvudet har hittats eller bara tänder.

ANNONS

– Vi har tänder att tillgå för odontologen att titta på. Jag kommenterar inte mer än så, säger han och tillägger att en definitiv bekräftelse på personens kön kan väntas i nästa vecka.

LÄS MER:Likdelarna hittades längre in i skogen vid Hällede

Gropen i den centrala delen av avspärrningen.
Gropen i den centrala delen av avspärrningen. Bild: Henrik Williamsson

Skogspartiet vid Hällede är fortsatt avspärrat. Polisen undersökte området på nytt i förra veckan.

– Vi har gjort vissa fynd och kommer att åka dit igen och göra nya undersökningar, säger Lars Gunnar Perlinger.

Hittade ni fler kroppsdelar eller var det andra typer av fynd?

– Jag vill inte kommentera vad vi har hittat.

Perlinger säger att såväl polisen som rättsmedicin och Nationellt forensiskt center är involverade i att lösa gåtan kring kroppsdelarna.

– Vi behöver både kunna uppskatta en ålder på den här personen och tidsbestämma när det här har hamnat på platsen. Arbetet pågår för fullt.

Perlinger avslöjar inte hur mycket av kroppen som hittats eller i vilket skick kvarlevorna var. Han menar att det är en öppen fråga om de legat i skogen en kortare eller längre tid.

– Jag har faktiskt ingen uppfattning. Vissa saker pekar på ett håll, andra på ett annat håll. Det blir bara spekulationer, säger Lars Gunnar Perlinger.

ANNONS