Fyndet av kroppsdelarna gjordes i skogen vid Hällede på gränsen mellan Halland och Skåne. Polisen har hållit platsen avspärrad i tre månader, men de blåvita plastbanden har plockats ner.
Fyndet av kroppsdelarna gjordes i skogen vid Hällede på gränsen mellan Halland och Skåne. Polisen har hållit platsen avspärrad i tre månader, men de blåvita plastbanden har plockats ner. Bild: Henrik Williamsson

Polisen häver avspärrning kring likfynd i Hällede

Polisavspärrningen i skogen vid Hällede är borttagen. Men utredningen kring de kroppsdelar som hittades där går minst sagt trögt.

ANNONS
|

Kroppsdelarna hittades av en privatperson den 25 januari. Polisen spärrade av två områden i skogen och har återvänt dit flera gånger för att leta efter nya fynd.

LÄS MER:Kroppsdelar hittades i otillgängligt område

LÄS MER:Polisen har gjort nya fynd i skogspartiet vid Hällede

Först nu har det arbetet avslutats.

– Vi var där på tisdagen och tog bort avspärrningsbandet, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens avdelning för grova brott.

Teknisk analys har visat att kroppsdelarna härrör från en man. Men vem var han?

– Vi har inte närmat oss någon identitet på den här personen, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Via mannens dna har polisen utan framgång sökt i listor över försvunna personer. Sökandet sker nu genom kontakter med polis i andra länder.

ANNONS

– De svar vi fått in har varit negativa. Men vi har inte fått in alla svar ännu. Vi står och stampar just nu.

LÄS MER:Fynd av skelett från människa – mord utreds

LÄS MER:Mordutredning startas efter skelettfynd

För några dagar sedan rapporterades ett fynd av skelettdelar i ett skogsparti i Ljungby.

– Jag hörde detta också och ska kontakta polisen i Ljungby för att höra om det kan ha något med det här att göra eller om något av våra andra försvinnanden, säger Lars-Gunnar Perlinger.

På senare tid har man hittat kroppsdelar ute i skogen på flera olika platser?

– Ja, jag har varit polis i 30 år och jag har inte varit med om förut att man hittat lik på detta viset, som inte går att hänföra till någon som går att identifiera och som legat så pass länge att det skeletterats.

– Jag har ingen statistik på om det blivit vanligare, men jag har tänkt samma tanke som du, att man ser det här oftare nu.

Bild: Henrik Williamsson

Angående hur länge kroppsdelarna i just Hällede legat där säger Perlinger som tidigare:

– Vissa teorier pekar på att det legat där länge, andra att det inte alls är så länge. Vi har förstås en uppfattning om vad vi tror, men det vill jag inte gå ut med.

ANNONS

När det gäller hur gammal mannen var när han dog är Perlinger – än så länge – ungefär lika vag.

– Vi har pratat med odontologer (tandspecialister) och andra som gett viss vägledning, fast de är så osäkra att vi inte vill gå ut med det heller ännu. Men vi kanske kommer dithän att vi får gå ut med sådana uppgifter för att underlätta om vi kör fast och inte får fram en identitet.

– Man kan spekulera i det oändliga. Det kan vara vad som helst, någon som tillfälligt varit i landet. Men någon bör ju ändå sakna personen, de flesta som försvinner saknas ju av någon, säger Perlinger.

LÄS MER:Likdelarna hittades längre in i skogen vid Hällede

LÄS MER:Jägare passerade skogsgläntan bara timmar före likfyndet

LÄS MER:Likdelarna som hittades vid Hällede kommer från en man

LÄS MER:Fynd i Hällede var inte försvunnen hallänning

ANNONS