Polisen ser inga utsikter att klara upp stölden på Träffpunkten Lyran i Laholm. Bild: Henrik Montgomery/TT, Jonatan Gernes
Polisen ser inga utsikter att klara upp stölden på Träffpunkten Lyran i Laholm. Bild: Henrik Montgomery/TT, Jonatan Gernes

Polisen ger upp om att lösa stöld på Lyran

Träffpunkten Lyran i Laholm har drabbats av en stöld. Någon har gått in i lokalen och tagit 500 kronor ur en plånbok.

ANNONS
LocationLaholm||

Stölden inträffade i torsdags i förra veckan. Plånboken låg på ett bord i ett gemensamt utrymme i lokalerna på Krukmakaregränd.

På Lyran bedriver Laholms kommun öppen verksamhet för vuxna med psykisk ohälsa. Pengarna tillhörde verksamheten.

Stölden på Träffpunkten Lyran inträffade mellan klockan 16 och 21 torsdag 25 juni. Personalen satt på baksidan när någon gick in i den olåsta lokalen.
Stölden på Träffpunkten Lyran inträffade mellan klockan 16 och 21 torsdag 25 juni. Personalen satt på baksidan när någon gick in i den olåsta lokalen. Bild: Jonatan Gernes

Personalen var ute

Personalen satt på baksidan av arbetsplatsen under eftermiddagen och kvällen. Dörrarna var öppna. När de gick in vid 21-tiden var pengarna borta.

Personalen hade lagt märke till en man i 20-årsåldern som tagit en selfie utanför lokalen. Han bar svarta och vita kläder, men om han hade något med stölden att göra är oklart.

”Inga spår”

Polisen har nu beslutat att inte utreda stölden, eftersom det finns för lite att gå på.

ANNONS

”Det finns inga spår eller andra åtgärder att vidta som kan tänkas leda till att brottet klaras upp” skriver en förundersökningsledare vid Polisregion Väst i ett besked som har skickats till kommunen.

LÄS MER:Falska poliser som lurade äldre döms till fängelse

ANNONS