Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen hittade stora mängder dricka vid tillslaget hemma hos den misstänkte alkoholförsäljaren. Nu åtalas både han och hans fru för verksamheten. Bild: Polisens förundersökning
Polisen hittade stora mängder dricka vid tillslaget hemma hos den misstänkte alkoholförsäljaren. Nu åtalas både han och hans fru för verksamheten. Bild: Polisens förundersökning

Polisen avslöjade spritbutik hemma hos par

När polisen var på väg att slå till mot den privata spritbutiken blev det stressigt för de inblandade. Försöket att undanröja bevis misslyckades och nu åtalas paret i huset för olaglig alkoholförsäljning.

Polisen hade fått nys om att det såldes alkohol på adressen i Knäred och satte spaning på fastigheten.

En dag i mars 2018 såg poliserna hur en Volvo stannade till där. En man gick in och kom ut med tre flak öl.

Det blev startskottet för polisens tillslag. Mannen i huset, som har hunnit fylla 58 sedan dess, skuggades när han föreföll vara ute på en leveransrunda med sin bil. Han greps på vägen hem. efter att ha iakttagits då han levererade öl till en man i Genevad.

Hög puls när olovlig alkohol skulle omlastas

Då polisen åkte till 58-åringens hem hade uppenbarligen gripandet utlöst en febril aktivitet. Flera personer höll på att lasta över alkohol från fastighetens garage till olika bilar.

En av dem som fort försökte få undan flaskor och burkar beskrivs i polisens rapport som mycket andfådd.

”Han har svårt att prata på grund av hög puls”, skriver polisen.

58-åringen erkände i polisförhör att han köpt alkohol i utlandet och sålt den i Knäred, för att dryga ut sina inkomster.

Han har sagt sig ha skött affärerna ensam. Men både han och hans fru åtalas nu för olovlig försäljning av alkohol. Mannen åtalas också för att ha smugglat in 716 liter öl, 64 liter vodka och sju liter annan sprit i landet.

Åklagaren har begärt att tre personer som den aktuella dagen ertappades med att ha köpt illegala alkoholen ska bli av med de snart tre år gamla flaskor och burkar som togs i beslag då.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här