Här är ett salongsgevär, i kaliber 22, av den halvautomatiska typen. Bilden är dock tagen i ett annat sammanhang och har ej med brottet att göra.
Här är ett salongsgevär, i kaliber 22, av den halvautomatiska typen. Bilden är dock tagen i ett annat sammanhang och har ej med brottet att göra. Bild: Kenny Hjälte/arkiv

Polis hittade salongsgevär efter skott genom fönster

En 37-årig man har suttit häktad i drygt två månader misstänkt för ett mordförsök på landsbygden utanför Veinge. Motivet har klarnat men inte den tekniska bevisningen.

ANNONS
LocationVeinge||

Det var en fredagskväll i september, strax innan klockan nio, som tv-myset avbröts med att en avlossad kula gick igenom fönstret till en bostad på landsbygden utanför Veinge. Två personer ska ha befunnit sig i huset, en man fick lättare skador av glassplitter.

En 37-årig man har varit misstänkt för skjutningen och togs in morgonen efter. 37-åringen har ett tungt kriminellt förflutet och detaljerna efter händelsen var inget som polisen ville gödsla med. Ärendet har sedan dess flutit på med utredningsåtgärder och omhäktningar. Men varför 37-åringen skulle vara intresserad av huset och varför han misstänks har skjutit har klarnat.

Misstänkt och målsägande känner varandra

Kvinnan som bor i det beskjutna huset, tillsammans med sin sambo, har gemensamma barn med 37-åringen sedan tidigare. Det ska ha blivit någon typ av konflikt som blossat upp mellan parterna. Dock ska inte kvinnan och sambon ha varit hemma i huset när det besköts.

ANNONS

37-åringen är fortsatt misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Enligt uppgifter till HP tog polisen ett salongsgevär i beslag efter händelsen, men fingeravtryck på vapendelar och hylsa har inte kunnat säkras på bössan. Ingen ska vid tillfället heller ha sett skytten.

Nya misstankar mot 37-åringen

Den häktade mannen har nekat till anklagelserna. Under tiden han suttit har dock Tullverket kommit med nya misstankar, att han ska ha beställt en mindre mängd heroin som anlänt till Arlanda.

Kriminalvården har tittat på mannens historik och hans tidigare utdömda fängelsestraff – 10 år sedan 2005 – har betungats av mycket misskötsamhet.

LÄS MER:Polis har beslagtagit vapen efter skjutning mot bostad

ANNONS