Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under fredagskvällen besköts ett hus på en mindre ort utanför Veinge. Skottet ska ha gått igenom ett fönster och en man skadades av glassplitter. En tungt kriminell 37-årig man har nu häktats för mordförsök och grovt vapenbrott efter händelsen. Bild: Casper Johansson

Polis har beslagtagit vapen efter skjutning mot bostad

Den skjutning som skedde i fredagskväll har nu lett till att en tungt kriminell man har häktats misstänkt för mordförsök. I huset befann sig två personer när skottet gick genom fönstret.

Under fredagskvällen, strax innan nio, gick ett skott in genom ett fönster till en bostad i ett samhälle utanför Veinge. Två personer befann sig i huset och en man blev skadad av glassplitter i samband med angreppet.

Bostad beskjuten med ett skott

I den inledande rapporteringen kring mordförsöket uppgavs att det var två skott som gick in genom bostadens fönster.

– Det är ett skott som vi vet i nuläget. Det befann sig två personer på adressen varav en får lättare skador, säger Johanna Åström, vikarierande gruppchef för polisens grova brottsenhet i Halland.

Polisen kunde gripa en 37-årig man morgonen efter. En person som efter inledande förhör anhölls under lördagen.

– Jag kan inte närmare gå in på motiv eller liknande i detta skede i utredningen. Hur den häktade anträffades kan jag inte gå in på närmare. Det är mycket utredningsåtgärder som ska göras framöver. Vi har vittnen som ska höras och har den tekniska utredningen som skall bli färdig, säger Johanna Åström.

Dömd för tortyren i Tjuvhult

Polisen beskriver de två utsatta för skjutningen och gärningsmannen som alla hemmahörande i länet och den nu häktade 37-åringen som känd av polisen sedan tidigare.

Okänd för polisen är 37-åringen definitivt inte. Mannen förekommer i belastningsregistret med 13 avsnitt och saker som han dömts för har varit uppmärksammade genom åren. Bland annat dömdes han för sin inblandning i den tortyrliknande misshandeln som skedde i Tjuvhult när en man hade kidnappats 2008. Mannen har även dömts för brottslighet relaterad till kriminella mc-gäng. Senast 37-åringen dömdes var det för utpressningsförsök, då han ville att en man i Vallberga skulle "böta" då 37-åringen hävdade att mannen sålt knark i hans territorium.

I samband med det nu aktuella mordförsöket har polisen också anträffat ett skjutvapen, som man utgår ifrån är det som använts.

– Jag kan bekräfta att man har anträffat ett vapen, men jag kan inte gå in på det närmare vad det är för vapen, säger Johanna Åström.

Förutom mordförsöket så häktades 37-åringen även på sannolika skäl för grovt vapenbrott.

I samband med häktningsförhandlingen förklarade 37-åringens försvarsadvokat Stellan Elmgren att mannen helt nekar till brotten som han misstänks för, såväl försök till mord som grovt vapenbrott.

LÄS MER: Skottlossning mot bostad – man gripen

LÄS MER: Skärpt straff för grovt kriminella utpressare

LÄS MER: Tortyrdömd kvinna fälld igen

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här