Ett slagsmål utbröt mellan elever på Lagaholmsskolan på måndagseftermiddagen.
Ett slagsmål utbröt mellan elever på Lagaholmsskolan på måndagseftermiddagen. Bild: Jonatan Gernes

Polis fick rycka ut efter slagsmål på Lagaholmsskolan

Strax efter lunch kallades polisen till Lagaholmsskolan på grund av ett stort bråk.

ANNONS
|

– Det var ett slagsmål med flera personer inblandande, men jag vet i nuläget inte varför de har bråkat, säger Sandra Clarén förundersökningsledare vid Laholmspolisen.

Det är oklart hur många som har skadats, men ingen ska ha behövt åka från platsen med ambulans. Polisen ska enligt Clarén ha avlägsnat några av de inblandade från skolans område och det ska ha varit lugnt när polisen åkte därifrån.

Nyligen satte ett antal föräldrar, med författaren Malin Meekatt Birgersson i täten, ner foten mot hot och kränkningar på Lagaholmsskolan.

Under måndagskvällen meddelade rektor Maria Plenell att man har vidtagit åtgärder genom att bland annat stänga av de elever som deltog i slagsmålet. Under tisdagsmorgonen kommer dessutom alla elever att samlas med sina mentorer för att diskutera händelsen och samtidigt gå igenom skolans ordningsregler.

ANNONS

– Vi ser allvarligt på dagens händelse och arbetar för att liknande inte ska hända igen. Flera elever är avstängda efter händelsen för att vi ska kunna planera åtgärder och göra en handlingsplan, skriver Maria Plenell under måndagskvällen.

ANNONS