Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Polis bevakade tågstationen efter misstänkt våldtäkt

Polis på spärrade på söndagen av ett område vid tågstationen i Laholm. Anledningen är en misstänkt våldtäkt med två bekanta inblandade. En man sitter frihetsberövad.

Under eftermiddagen på söndagen ska en misstänkt våldtäkt ha skett och polisen spärrade strax därefter av ett område runt en kulle vid parkeringen och busshållplatsen på järnvägsstationen.

– Det förväntas komma hit en hund runt klockan tio för att göra ett sök, säger gruppchef på polisen, Mats Timmerman, på plats vid tågstationen för att bevaka under måndagsmorgonen.

Vad sökuppdraget går ut på kan han inte kommentera. Likaså kommunpolis Kristian Nilsson säger att man hittills hänvisar till förundersökningssekretessen, men att man är där och bevakar platsen.

Åklagare Henrik Kindlund leder förundersökningen.

– Det gäller en våldtäkt. De ska ha varit bekanta till varandra och ska inte ha varit en överfallsvåldtäkt, säger Kindlund.

Båda inblandade parterna är i medelåldern och bosatta utanför Laholms kommun. En man sitter frihetsberövad.

Polisen gjorde en yttre avspärrning, samt en inre som täcker ett mindre område uppe på kullen för att säkra brottsplatsen.

Avspärrningen hävdes efter att en hund sökte området. Vad man hoppades uppnå genom sökuppdraget kan åklagare Kindlund inte heller kommentera.

– Vi har ett standardiserat sätt att hantera detta på och då är det först att säkra bevisning, sedan analysera den och hålla förhör.

Varken avspärrningen eller händelsen har påverkat tågtrafiken.

LÄS MER: 19-åring åtalas för våldtäktsförsök

LÄS MER: Ex-politikern kvar i häkte efter våldtäktsrättegången

LÄS MER: Samtyckeslagen kanske inte var så dum, trots allt?

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här