Det var bråkigt och oroligt på Veingeskolan i början av året. Nu har en elev dömts för misshandel av en klasskamrat.
Det var bråkigt och oroligt på Veingeskolan i början av året. Nu har en elev dömts för misshandel av en klasskamrat. Bild: arkiv

Pojke misshandlade elev på Veingeskolan

En elev blev arg för ett meddelande på Snapchat och hoppade på en klasskamrat med sparkar och slag. Nu döms han till ungdomstjänst.

ANNONS
LocationVeinge||

Misshandeln inträffade på Veingeskolan i Laholms kommun 17 januari.

Eleven hade fått ett meddelande på Snapchat där det stod nedsättande saker om honom och hans mamma. Han blev arg och trodde att det kom från en klasskamrat.

Två tjejer vittnade

En av tjejerna som satt vid skåpen vittnade under rättegången om att eleven stormade ut i korridoren och fram till klasskamraten. Han knuffade in pojken i skåpen, så att han föll i golvet, och började sparka och slå. En annan tjej har också vittnat om vad hon såg.

Den misshandlade pojken hade ont i en veckas tid. Han menade att någon förmodligen hade skapat ett falskt konto i hans namn.

ANNONS

Skadestånd

Den åtalade eleven hävdade att klasskamraten slog först med sin datorväska och att det blev ett ömsesidigt slagsmål. Men den versionen tror Halmstads tingsrätt inte på.

Om han varit vuxen hade straffvärdet legat på två, tre månaders fängelse. Nu döms eleven i stället till 40 timmar ungdomstjänst. Han, eller hans föräldrar, ska betala 8 000 kronor i skadestånd till den misshandlade klasskamraten.

Stökig period

HP rapporterade flera gånger om bråk och hot på Veingeskolan i början av året. En del föräldrar höll sina barn hemma från skolan efter misshandeln, dels av rädsla och dels för att markera att skolledningen var tvungen att göra något. Situationen ska senare ha lugnat ned sig.

LÄS MER:Elever stannar hemma efter hot och stryptag

LÄS MER:Tiotal ungdomar i stort slagsmål i Veinge

ANNONS