Dina Kubik AB:s nya tomt på Mellby industriområde har fyllts ut med skräpiga fyllnadsmassor. Nu har tomten städats upp, enligt miljökontoret.
Dina Kubik AB:s nya tomt på Mellby industriområde har fyllts ut med skräpiga fyllnadsmassor. Nu har tomten städats upp, enligt miljökontoret. Bild: arkiv

Plastskräpet fanns i 132 ton fyllnadsmassor

132 ton levererades innan någon reagerade på att fyllnadsmassorna var fulla av plastavfall. Nu ska företaget ha plockat bort plastskräpet från industritomten i Mellby.

ANNONS
LocationMellby|
|

Grannar på industriområdet anmälde strax före midsommar att fastigheten intill E 6 där Dina kubik AB ska bygga 58 nya företagslokaler ”liknar en soptipp” och att det ”blåser plast överallt”.

I onsdags gjorde miljökontoret i Laholm en ny inspektion på platsen.

Plasten plockades bort

– Dina Kubik har haft personal ute som har plockat bort plasten som tidigare fanns där, säger Lina Johansson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, i ett mejlsvar till HP.

Den 10 000 kvadratmeter stora tomten var nedlusad med plastavfall som följt med i fyllnadsmassorna. Grannar anmälde nedskräpningen till miljökontoret.
Den 10 000 kvadratmeter stora tomten var nedlusad med plastavfall som följt med i fyllnadsmassorna. Grannar anmälde nedskräpningen till miljökontoret. Bild: arkiv

Helena Lundhammar, marknadschef på Dina kubik, har bett om en förklaring från Transportcentralen som levererade fyllnadsmassorna. Den lyder:

”Det har tyvärr kommit med plast vid krossning av betongen, vilket är olyckligt. Vi uppmärksammade det efter att 4 bil och släp levererats, ca 132 ton. Den plast som tyvärr kommit med utgör ingen risk för lakning, sedermera kommer det ej påverka miljön eller grundvatten.”

ANNONS

Inga andra föroreningar

Analysresultaten som Dina kubik har lämnat in till Laholms kommun visar inte på några andra föroreningar i massorna. Nu avslutar miljökontoret ärendet.

– Vi kommer inte ställa några ytterligare krav på åtgärd, säger Lina Johansson.

LÄS MER:Skräpiga massor fyller ut marken på industriområde

ANNONS