I coronatider har Ibrahim Mohamed byggt en drive in på pizzerian i Laholm.
I coronatider har Ibrahim Mohamed byggt en drive in på pizzerian i Laholm. Bild: Evelina Gunnarsson

Pizzerian levererar från drive-in luckan

Hemkörning och en drive in-lucka. När kunderna är rädda för att ge sig ut får företagarna ta till kreativa lösningar.

ANNONS
LocationVallberga, Laholm||

Ibrahim Mohamad driver pizzeria Hawaii på Ängelholmsvägen, i onsdags kväll tog han sin nybyggda drive in-lucka i bruk.

– Det blev lite kaos med corona i förra veckan och många ville inte komma hit. Förra veckan sålde jag lite färre pizzor och det blev lite kaos med ekonomin. I går blev det bättre när jag började använda luckan, säger Ibrahim Muhamad.

Han har en anställd och vill inte att han ska gå hemma.

– Människor blir rädda och vill inte komma in här. Men det gick mycket bättre i går. Jag är inte rädd, jag vill ha ett liv under tiden, säger Ibrahim Muhamad.

ANNONS

Nu erbjuder han pensionärer, som har det knapert ekonomiskt, pizza till halva priset.

På Signes konditori i Vallberga har de också sett ett vikande kundunderlag men börjar under fredagen med hemkörning. De vill dra sitt strå till stacken.

– Vi hör hur folk inte vågar gå ut och de som faktiskt är sjuka sitter i sina hem och kan inte ta sig så långt. Hemkörningen är till för alla, både sjuka och de som är lite förkylda, säger Carina Nilsson.

Strax efter lunch på torsdagen hade inga beställningar kommit in men Carina Nilsson tror att behovet kan öka i nästa vecka om ännu fler restriktioner ges. En utlämningsrunda är utstakad med start i Ränneslöv och slut på Glänningeskolan.

– Rundan kan utökas till Våxtorp och Hasslöv om efterfrågan finns, säger Carina Nilsson som tror att fler kommer upptäcka att Signes har mer än bröd och kakor.

När gästerna började tryta i förra veckan bestämde sig Ibrahim Muhamad för at bygga en drive-in lucka där kunderna betalar med swish. Och luckan har gett effekt på försäljningen.

LÄS MER:Ingen oro för att betyg ska påverkas av distansstudier

LÄS MER:Skyddsutrustning på väg att tryta i Laholms vård och omsorg

LÄS MER:Efter regeringens besked - Campus förbereder nedstängning

ANNONS