Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

31-åringen och 23-åringen från Laholm sitter häktade sedan i slutet av augusti då polisen hämtade in dem i en koordinerad gryningsräd. Bild: OLA TORKELSSON / TT

Personer i rånliga pekas ut för nya grova brott

Två män, 31 respektive 23 år gamla, sitter sedan en månad tillbaka i häkte misstänkta för grova brott utförda bland annat på Öland. 31-åringen som redan fått sitt husbygge fryst, där lägger nu rätten beslag på ytterligare en fastighet.

De två männen hämtades in i en koordinerad gryningsräd mot slutet av augusti där poliserna på marken hade stöd av polisflygets helikopter från Malmö. Nu gick bägge gripandena lugnt till men många uppmärksammade polishelikopterns närvaro. Sedan dess har 31-åringen och 23-åringen suttit häktade, misstänkta för grova brott.

31-åringen häktades som misstänkt för ett grovt rån mot en Ica-butik på norra Öland, som utfördes i början av augusti. Vid häktningen fanns också skadeståndsanspråk på mannen om 400 000 kronor och rätten lade kvarstad på hans husbygge som pågick i en nordvästskånsk kommun. När han nyligen omhäktades presenterades nya brott 31-åringen misstänks för.

Krävs på närmare 1,3 miljoner

Vid rånet användes en stulen exklusiv Audi-kombi av RS6-modell, med falska tyska registreringsskyltar, som kraschades helt vid flykten från det grova rånet. Bilen hade stulits i Förslöv utanför Båstad någon vecka tidigare och åklagaren ville att 31-åringen vid omhäktningen även skulle sitta häktad som misstänkt för bilstölden alternativt grovt häleri. Det föll sig att 31-åringen misstänks för grovt häleri för att haft med den stulna bilen att göra, då polisen efter kraschen ska ha hittat dna från 31–åringen. Målsägandenas skadeståndsanspråk på mannen har nu också växt till 1 290 000 kronor och förutom husbygget fryses även en annan fastighet han innehar, belägen i Laholm.

Misstänks för inbrott på Systembolaget

23-åringen är misstänkt för ett flertal stölder och stöldförsök, bland annat på Öland. Men även mot Systembolaget i Markaryd, där brottet har bedömts som grovt. I samma mål finns det en 25-årig man som varit häktad sedan juni månad. Nyligen presenterades misstankarna vid en omhäktad att även 25-åringen misstänks för brotten mot Systembolaget i Markaryd.

I en utredning av Kriminalvården framkommer att 23-åringen och 25-åringen är bekanta med varandra sedan tidigare men att 23-åringen inte ser 25-åringen som en nära vän. Samtliga tre som är häktade i de sammankopplade målen har nekat till att vara skyldiga till brott. I utredningen av 23-åringen har denne hävdat att det inte finns mer häktningsskäl än att han syns på videoklipp i 25-åringens mobiltelefon.

LÄS MER: Häktad 31-åring har fått pengar och husbygget fryst

LÄS MER: Laholmare utreds för inbrott riktade mot Systembolaget

LÄS MER: 31-åring häktad för grovt rån mot butiksägare

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!