Permitterade får hjälp att studera

Nu har den första personen som ansökt om kompetensutveckling för korttidspermitterade fått en plats på vuxenutbildningen.

ANNONS
|

När personalen permitteras på grund av coronaviruset har Vuxenutbildningen i Laholm erbjudit att hjälpa laholmarna att läsa vidare under tiden.

– Vi har många kurser i egen regi och på distans. Det är sådana kurser man kan passa på att gå när man ändå är permitterad. Det ska gärna komma både dem själva och arbetsgivaren tillgodo, säger Vuxenutbildningens chef Ulf Bergström.

Erbjudandet gick ut till både enskilda medarbetare och företag i slutet på april och det är ännu mest privatpersoner som har ställt frågor och pratat om att söka diverse kurser. Men i dagarna har det även kommit förfrågningar från företag som vill ha anordna kurser för sin personal.

ANNONS

Verksamhetschefen menar att det var en relativt enkel åtgärd för dem eftersom kurser och program redan finns. Han har också sett att det finns intresse för människor att genom permitteringen våga ta det där steget att kanske läsa något annat än det man tidigare arbetat med.

– Det är inte syftet med den här satsningen egentligen, men vi har fått några frågor om det.

Han har varit i kontakt med Tillväxtverket som är den myndighet som tillhandahåller korttidspermitteringen och står bakom tanken på att vidareutbilda personal under tiden de är lediga för att använda tiden konstruktivt.

– Det är ett sätt för oss att stötta medborgarna och företagen i Laholm. Det är en speciell situation som jag inte hoppas ska behöva användas fler gånger men ett sätt vi är redo att ta till, säger Ulf Bergström .

ANNONS