Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trygghetspartiets avhoppade riksordförande Gary Krabb vill att stödet som gått till det ”gamla” Trygghetspartiet i Laholm ska överföras till Nya Trygghetspartiet.
Trygghetspartiets avhoppade riksordförande Gary Krabb vill att stödet som gått till det ”gamla” Trygghetspartiet i Laholm ska överföras till Nya Trygghetspartiet.

Pengar ny stridsfråga i det splittrade Trygghetspartiet

Striderna i Trygghetspartiet fortsätter. Nya Trygghetspartiet kräver att få överta det ”gamla” partiets lokala partistöd. Men Laholms kommun säger nej.

Trygghetspartiet fick ett mandat i Laholms kommunfullmäktige vid valet 2018, och blev därmed berättigat till lokalt partistöd.

Men det lokala partiet har slitits i två delar efter en intern partistrid. Föga överraskande har uppdelningen nu också resulterat i en tvist om partiets pengar.

I förra veckan skickade rikspartiets ex-ordförande Gary Krabb ett kravbrev till Laholms kommun.

”Nya Trygghetspartiet i Laholm gör anspråk på redan utbetalda medel i form av partistödet, baserat på 2018 valresultat fram till 2020-07-01”, skrev Krabb.

Med det sistnämnda datumet syftar han på den tidpunkt då det ”gamla” Trygghetspartiet gick ur riksorganisationen.

Krabb yrkade också att kommunen skulle frysa det ”gamla” Trygghetspartiets medel.

Får nobben

Men Gary Krabb (som när brevet skrevs redan hade lämnat sin post som rikspartiets ordförande) får nobben hos Laholms kommun.

Kommunsekreterare Jonas Påhlsson skriver i ett svar att partistödet enligt kommunens regler betalas ut i i förskott i januari varje år.

”Partistödet för 2019 och 2020 har betalats ut enligt gällande regler och det finns ingen anlednng eller möjlighet för kommunen att återkräva något partistöd”, skriver Jonas Påhlsson.

Frågan om vem som ska ha partistödet nästa år är ännu inte avgjord.

”Kommunfullmäktige fattar beslut om partistödet i samband med budget i november varje år. Det finns därför i dag inget beslut om partistöd för 2021 att 'frysa'”, konstaterar kommunsekreteraren.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här