Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Bild: Kenny Hjälte
Arkivbild. Bild: Kenny Hjälte

Pedagogiska dagar beslutar bun om själv

Fler planeringsdagar för den pedagogiska verksamheten var inte ett försök att smyga in det finstilta som kommunstyrelsen (KS) befarade. Antalet dagar är inte upp till KS att besluta.

– Man blandade ihop vem som är ansvarig för vad. Vi vill gå från fyra till sex planeringsdagar i förskoleverksamheten. Den delegationen ligger på barn- och ungdomsnämnden (bun) att besluta. Det är vi själva som bestämmer om det, säger Åke Hantoft (C), ordförande i bun.

Förvaltningen har kontrollerat med kringliggande kommuner om hur många planeringsdagar de har, de flesta ligger på sex dagar, men någon hade åtta dagar.

Planeringsdagarna ska ske med förstånd, menar Åke Hantoft, så att skola och förskola kan ha sin tid för att planera den pedagogiska verksamheten samtidigt om man har barn i olika åldrar.

– KS skulle ändra i författningen, där det står inskrivit att det ska vara fyra dagar. Misstaget vi gjorde var nog att vi skickade med hela ärendet med alla handlingar. Då missuppfattade man nog vad man skulle besluta om, säger han.

LÄS MER: Politikerna gillar inte fler stängda dagar i förskola

LÄS MER: Mer tid för planering av pedagogik

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här