En busschaufför på stationspendeln i Laholm blev slagen och biten i låret av en aggressiv passagerare.
En busschaufför på stationspendeln i Laholm blev slagen och biten i låret av en aggressiv passagerare. Bild: arkiv

Passagerare bet busschaufför i låret

Passageraren blev sur för att bussen höll på att köra ifrån honom. Nu åtalas han för att ha slagit busschauffören och bitit honom i låret.

ANNONS
LocationLaholm||

Stationspendeln höll på att rulla ut från busstationen i Laholm när en försenad passagerare bankade hårt med sin mobiltelefon i rutan.

Mannen släpptes på, men tålde inte en tillrättavisning från busschauffören om att han borde visa bättre respekt.

Sår och blåmärken

Efter ett förarbyte på Kristianstadsvägen klev busschauffören av. Passageraren följde efter.

Ett vittne såg honom slå chauffören med knuten näve i ansiktet. I tumultet som följde fick busschauffören flera slag mot både ansiktet och kroppen, som lämnade blödande sår och blåmärken. Han blev också biten i låret, efter att ha låst fast passageraren med ett nackgrepp.

En annan chaufför särade på dem men innan polis kom dit hade passageraren lämnat platsen. Händelsen inträffade lördag 18 juli på förmiddagen.

ANNONS

Våld mot tjänsteman

Två dagar senare dök en 27-årig man upp på polisstationen i Laholm och berättade att det var han som slagit busschauffören. Han nekar dock till brott och hävdar att det var chauffören som började.

Stationspendeln går mellan busstationen i Laholm och järnvägsstationen i Trulstorp.
Stationspendeln går mellan busstationen i Laholm och järnvägsstationen i Trulstorp. Bild: Evelina Gunnarsson

27-åringen har nu åtalats för våld mot tjänsteman. Busschauffören, som är i 40-årsåldern och har känt stort obehag efter händelsen, vill ha 15 000 kronor i skadestånd.

Kameror saknade tillstånd

Det fanns övervakningskameror på bussen, men eftersom bussbolagets tillstånd för övervakning inte började gälla förrän en dryg vecka senare finns det inga filmer för polisen att ta del av.

Två personer ska vittna under rättegången. Ett tredje vittne vill inte delta i utredningen av rädsla för 27-åringen, som även förekommer i polisutredningar om narkotikabrott i Halmstad.

Han är tidigare dömd för bland annat hot och övergrepp i rättssak.

LÄS MER:Busschaufför slagen i ansiktet

ANNONS