Parkerade matvagnar skapar klagomål

En Mellbystrandsbo har tröttnat på långtidsparkeringen av säsongsstängda matvagnar som stod på stranden under sommaren. Han tycker att de uppställda vagnarna nu borde förpassas till Ahladeponin.

ANNONS
LocationMellbystrand||

Matvagnarna tillhör Max Power Halland ekonomisk förening och var under sommaren kritiserad av miljö- och hälsoskyddskontoret samt byggnadskontoret då det inte rätt tillstånd för matservering eller för att stadigvarande stå med vagnarna på stranden samt för att bygga upp med staket och bord runt en av vagnarna.

Vagnarna har forslats bort från stranden men kom inte så värst långt. Numera står de två som varit uppställda på stranden på en parkering ovanför sanddynerna vid Mellbyvägen.

Den matvagn som har varit uppställd vid den kommunala visionsutställningen på Kustvägen, ett stenkast från Strandhotellet, har enligt uppgift aldrig varit öppen för matservering under sommaren men har fått bli kvar där. Dörren på vagnen blåser numera fritt i vinden. Men vagnen har numera fått sällskap av årets julgran som skymmer den hjälpligt.

ANNONS

Brevskrivaren ställer frågan till Laholms kommun om det "premierats med gratis åretruntparkering" för vissa enskilda näringsidkare. Synpunktslämnaren påpekar att lagar och förordningar gäller alla och menar att denna gynnas med gratis parkering.

Nu önskar Mellbystrandsbon, som skrivit till kommunen, att vagnarna flyttas snarast och lämnar också tips till kommunen om var han tycker de skulle kunna stå: ”Ahla deponin skulle vara en lämplig plats”.

LÄS MER:Matvagnar måste visas upp innan de tas i bruk nästa år

ANNONS