Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paret har satt i system att förse bilarna de kör med falska registreringsplåtar. I friggeboden fanns ett litet lager. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Marcus Ericsson/TT
Paret har satt i system att förse bilarna de kör med falska registreringsplåtar. I friggeboden fanns ett litet lager. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Marcus Ericsson/TT

Par döms till fängelse för tre stulna bilar

Paret körde runt i stulna och falskskyltade bilar, som de tankade utan att betala. Deras stuga i Skummeslövsstrand var full av stöldgods. Nu väntar fängelse för båda två.

Den 31-årige mannen döms till fyra månader och den 26-åriga kvinnan till tre.

Halmstads tingsrätt finner dem båda skyldiga till bland annat häleri när det gäller bilarna, och en lång rad andra brott. Hans lista är något längre än hennes. Båda saknar körkort. Parets egna förklaringar avfärdas i det stora hela som otrovärdiga, men de frias på en del punkter, där åklagarens bevis inte höll.

Falska nummerplåtar

I oktober förra året stoppade polisen kvinnan i Halmstad. Hon körde en stulen Hyundai med falska polska plåtar. Bilen stals i Tyringe två veckor tidigare. Övervakningsfilm från Preem i Laholm visade hur paret tankade den och en annan bil för 1 300 kronor och smet från notan.

23 mars i år greps mannen när han flyttade en stulen och falskskyltad Audi. Han var med när den stals i Åstorp en vecka tidigare. Även här finns bilder från en bensinsmitning.

LÄS MER: Duo tankade – körde utan att betala

LÄS MER: Stökigt på bensinmack – man greps av polisen

Snabbt återfall

Utanför parets stuga stod en annan stulen och omskyltad Audi, som ett par dagar tidigare försvunnit från en verkstad i Vallberga. I friggeboden fanns stulna registreringsskyltar och i bostaden stöldgods från fyra olika stölder i Skummeslövsstrand och Båstad.

Mannen ska stanna kvar i häktet i väntan på att avtjäna sitt straff. Förra gången paret dömdes för liknande kriminalitet började de begå brott igen bara två dagar senare. Tingsrätten bedömer deras brottslighet som missbruksrelaterad.

LÄS MER: Falska regskyltar cirkulerade mellan stulna bilar

LÄS MER: Par greps i falskreggad skåpbil full av stöldgods

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!