Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pappa frias från barnvåldtäkt

En man i 50-årsåldern åtalades för våldtäkt mot barn. Men tingsrätten ansåg att vittnet till den påstådda händelsen inte var trovärdig utan att uppgifterna byggde på hennes förutfattade uppfattning.

Händelsen ska ha skett under sommarsemestern i mitten av juli 2015. Barnet, en 4-årig flicka, ska ha suttit i sin pappas knä och enligt åtalet ska han ha tagit innanför flickans trosor. Något som ledde till att han åtalades för våldtäkt mot barn, alternativt grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Åklagaren hade byggt anklagelserna, dels på barnförhör och teckningar som flickan ritat i samtal om det påstådda övergreppet men även på vittnesuppgifter från flickans mormor. 

Flera personer ska ha varit samlade i samma rum när det påstådda övergreppet ägt rum. Mormodern har hävdat att hon var misstänksam mot pappan. Gick bort och lyfte på en tidning som täckte barnets ben. Hon har uppgett i rätten att hon sedan har lyft troskanten åt sidan och sett hur det fingrades i barnets underliv. Sedan reflekterat om det stämde för att sedan titta igen.

Rätten tycker att hela utsagan från mormodern låter konstig, och anser även att om pappan haft sådana böjelser, skulle det vara märkligt att agera som åklagaren påstått och att det skulle ha fortsatt efter att tidningen lyfts från knäet. 

Av domen i målet framgår det dessutom att mormodern tidigare hade en avig inställning mot fadern och uppges ha haft flera aggressiva utbrott mot honom. Han har uppgett att barnet är mycket påverkad av mormodern.

Varken målsägare eller åtalad är hemmahörande i kommunen utan är bosatta i Mellansverige. 

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!