Max Larsson håller i padelträning för barn mellan 12-15 år som började i måndags.
Max Larsson håller i padelträning för barn mellan 12-15 år som började i måndags. Bild: Hilda Blomberg

Padelhallen håller sommarskola för unga

Padel har slagit igenom med buller och bång i hela landet. Nu bjuder Laholms kommun tillsammans med Mellby Padel Center in unga att testa den populära sporten.

ANNONS
|

Som en del av Ung i Laholms sommarprogram erbjuds barn mellan 12-15 år att komma till padelhallen i Mellbystrand och lära sig grunderna i padel utan kostnad.

– Vi ser ett stort intresse bland unga, det finns bara några platser kvar i nästa vecka, säger Daniel Niklasson, en av grundarna till padelhallen Mellby Padel Center.

– Även om vi haft juniorträning tidigare så är det roligt att kommunen väljer att satsa på att få in ännu fler i sporten. Nu är det upp till oss att ta hand om de unga på bästa sätt och jag tror att det kommer bli superlyckat!

ANNONS

Ett sätt att hitta nya vänner

Max Larsson är 20 år och har spelat padel i flera år. Han är även en van juniortränare och den som håller i sommarens öppna padelträning.

– Padel är en jättekul sport, det är enklare än tennis, väldigt socialt och går fort att lära sig. Man kan göra det med kompisar, som familj eller som ett sätt att hitta nya vänner.

Max förklarar att spelet ofta innefattar fyra personer - där skillnader i nivå och erfarenhet inte spelar någon större roll - men det är även möjligt att spela två mot varandra.

– Vi kommer att ha rack och bollar till alla, så det är bara att ta med sig dojjorna och komma hit. Kommer man ensam, vilket många gör, så ser jag till att man lär känna de andra och i slutändan brukar de flesta tycka att det var jättekul.

ANNONS