Padelbanor vandaliserade för fjärde gången

Ännu en gång har padelbanorna vid Folkhälsocentrum i Laholm drabbats av skadegörelse. Polisen misstänker ungdomsligister.
– Men det är väldigt svårt när ingen sett eller hört något, säger kommunpolisen Kristian Nilsson.

ANNONS
LocationLaholm||

På onsdagsmorgonen åkte Kristian Nilsson själv upp till Sparbanksvallen på Ringvägen för att titta på den senaste glaskrossen.

– Det är fjärde rutan nu. Jag var där för att Osbecksgymnasiet har övervakningskameror, men de är helt rätt inställda enligt tillståndet, vilket gör att man inte kan se något på banorna, säger han.

Han letade också efter spår på platsen. Som HP tidigare berättat kostar det kommunen cirka 15 000 kronor varje gång en stor ruta på de inglasade padelbanorna måste bytas ut.

– Det borde smälla rätt bra när man slår sönder en padelruta. Om jag får gissa är detta ungdomar. Det var en skasdegörelse på Osbecksgymnasiet för några veckor sedan. Där ser man på bilden att det definitivt är yngre mansfigurer, även om de inte går att identifiera, säger Kristian Nilsson.

ANNONS

Polisen och kommunens väktare brukar rondera området, men utan allmänhetens hjälp är det svårt att hitta gärningsmännen, uppger Kristian Nilsson.

– Vi famlar efter de halmstrån som finns, säger han.

LÄS MER:Följetongen fortsätter – glasruta krossad igen

LÄS MER:Krossade rutor – för andra gången på kort tid

ANNONS