Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Pålle med (h)jul drog folk till marknad på Hästtorget

Julmarknaden fick draghjälp till hästtorget av en egen variant av Rudolf. Med hållplatser på gatorna runt om kunde hågade få sig en tur i tomtens släde, som var extra (h)julig.

Julmarknaden på Hästtorget i Laholm drog snabbt folk till de 25 stånden när det var dags för premiären att hålla marknaden där. 

– Det blir en mysigare känsla här på Hästtorget, husen ramar in det på ett bra sätt och det är lättare att organisera när det är få gator som behöver stängas av, säger Eva Mårtensson, som arrangerar julmarknaden. 

För att markera var julmarknaden var så användes fyrbent draghjälp med tillhörande julklädsel och släde. Släden hade höjts något från marken för att inte behöva slita ut medarna och vilade i en metallram med hjul. 

– Sedan är det klart att jag skulle vilja ha lite snöhögar här i hörnen för stämningens skull, men det går inte att trolla fram allt. Det kanske blir till nästa år, säger Eva Mårtensson.

Den som fick agera Rudolf i sammanhanget går tillvardags under namnet Dansdockan och är en Gotlandsruss som bor på Mormors stuteri i Antorp.

Malin Luckman hjälper till att visa vägen, som gick över Smedjegatan till Fribergs hörna och sedan tillbaka mot Hästtorget igen.

– Hade det varit ett snötäckt Laholm hade vi inte behövt några hjul för att glida fram här. Vi hade en släde och det blir ju ett roligt inslag, säger Malin Luckman, som matchar travaren väl med sin röd-vita klädsel.  

Första turen i släden med hjul har såklart medhjälparna baktill varit först att prova på.

– Vi har provåkt i veckan, det är jättekul, säger Tilda Hansson och Moa Luckman i kör.

Men även på andra platser i Laholm var julen i fokus under helgen som gick, kanske lite mindre i Killhult i och för sig där julmarknaden skulle vara utan inslag av jul.

Under söndagen blev det också jul på hjul i Mellbystrand vid Lundströms bodar för Malin Luckman och Dansdockan, då de bytt släden mot traditionell vagn. Men det minskade inte önskan efter julåk från marknadsbesökarna.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!