Grattis! Oskar Hemhagen fick pausa stenläggningsarbetet hemma hos en kund på Margaretagatan när Guldkvällen-gänget plötsligt dök upp med tårta, sång och diplom till Årets nykomling: Oskars utemiljö AB.
Grattis! Oskar Hemhagen fick pausa stenläggningsarbetet hemma hos en kund på Margaretagatan när Guldkvällen-gänget plötsligt dök upp med tårta, sång och diplom till Årets nykomling: Oskars utemiljö AB. Bild: Henrik Williamsson

Oskar, 25, först ut att prisas av hyllningsteam i limousin

Oskar Hemhagen höll på att knacka ner kullerstenar när en limousin gled upp på Margaretagatan. Ut rusade ett kamerateam för att hylla den unge stenläggaren som blivit Årets nykomling bland Laholms företagare.

ANNONS
LocationLaholm||

Detta corona-år har Offensiva Laholm fått välja ett helt nytt koncept för Guldkvällen i år. I stället för att samla pristagarna till en galakväll ska de överraskas ute på arbetsplatserna á la Postkodlotteriet.

Första prisutdelningen gjordes på måndagen när Oskars Utemiljö AB fick priset som Årets nykomling. Företagsledaren Oskar Hemhagen, 25, verkade dock mer glad och lättad än överraskad.

– Jag hade hört att det skulle ske i dag om det skulle hända. Så man har gått här och varit lite nervös, säger han.

Guldkvällens pris till Oskars utemiljö AB i direktsändning

Maggan Ek och Peter Bengtsson stämde upp i en nykomponerad sång till Oskar Hemhagens ära. Det delades ut tårta och diplom och Oskar fick berätta om sitt företag i direktsändning – den uppsluppna prisutdelningen visades live på Offensiva Laholms Facebooksida.

ANNONS

– En bra måndag det här, skrattade Oskar Hemhagen.

Offensiva Laholms ordförande Birgitta Persson applåderade den unge företagsledaren Oskar Hemhagen.
Offensiva Laholms ordförande Birgitta Persson applåderade den unge företagsledaren Oskar Hemhagen. Bild: Henrik Williamsson

Det har gått i raketfart för hans företag, som sysslar med att anlägga, formge och underhålla trädgårdar och andra utemiljöer.

I mars förra året drog han i gång verksamheten i en enskild firma. Nu har han tre anställda och Oskars Utemiljö ombildades till ett aktiebolag för bara ett par veckor sedan.

– Egentligen var det nästa steg för att bli seriösare. Jag hade inte tänkt göra så från början, men min revisor sade att omsättningen hade ökat så att vi fick göra det tidigare, berättar han.

”När man tar risken lär man sig snabbare”

I början, säger han, kände han en klump i magen över att inte veta hur många jobb han skulle få.

– Nu har vi nästan fått för mycket jobb. Nu ligger stressen i att få logistik och planering rätt. Men det är en mycket skönare klump i magen, säger Oskar Hemhagen.

Maggan Ek och Peter Bengtsson for ut ur limousinen och stämde upp i en guld-trudelutt till vinnarens ära.
Maggan Ek och Peter Bengtsson for ut ur limousinen och stämde upp i en guld-trudelutt till vinnarens ära. Bild: Henrik Williamsson

Hans råd till den som funderar på att starta eget är att våga.

– När man tar risken lär man sig snabbare. För mig har det handlat mycket om att ta risken, även om jag inte kunnat allt om hur bokföring och andra delar i företagande fungerar. Det funkar, man behöver inte vara fullärd innan man börjar.

ANNONS

Vad betyder priset för dig?

– Lite klyschigt känns det som ett bevis på att man gått rätt väg. Jag har bara gjort det jag tyckte var kul och jobbat på.

Lantbrukare blev Årets landsbygdsföretagare

Guldlimousinen åkte på måndagen vidare för att gratulera Årets landsbygdsföretagare: Martin Andersson och Ann-Charlotte Blomsterberg, lantbrukare i Tvärbäck.

De nominerade i priskategorierna Årets entreprenör, Årets hållbara företag, Årets profil och Årets företag hålls på sträckbänken ännu en tid. Vinnarna där får besök på onsdag och fredag.

LÄS MER:Hela listan på de nominerade till Guldkvällen-priserna

LÄS MER:HP direktsänder från Guldkvällen

LÄS MER:Guldkvällen stöps om till helt digitialt format

LÄS MER:Eldsjälar tampas om att bli Årets profil

ANNONS