Osbecksgymnasiets rektor Carl Lundgren klickar upp regeringens presskonferens där det gavs besked om att gymnasieskolorna mest ska ägna sig åt distansundervisning den närmaste tiden.
Osbecksgymnasiets rektor Carl Lundgren klickar upp regeringens presskonferens där det gavs besked om att gymnasieskolorna mest ska ägna sig åt distansundervisning den närmaste tiden. Bild: Henrik Williamsson

Osbecksgymnasiet måste skicka hem eleverna än en gång

HP var med när Osbecksgymnasiets rektor Carl Lundgren fick beskedet att alla gymnasier måste stänga.

ANNONS
LocationLaholm||

Carl Lundgren och HP:s reporter hade precis satt sig ner för att tala om något helt annat. Då knackade en medarbetare på och gav besked om vad statsministern just sagt: att alla landets gymnasier ska gå över till distans- eller fjärrundervisning från måndag.

I stället för den tilltänkta intervjun fick rektorn koppla upp sin dator mot regeringens direktsända presskonferens. Bara någon minut senare dök elever upp och ville veta vad som nu skulle gälla.

Oro bland Osbecksgymnasiets elever direkt efter beskedet

– Nu hamnade vi i stormens öga. Vi har elever som var med när vi hade distansundervisning i våras och som är oroliga för att de inte kom till sin rätt i den kontexten, säger Carl Lundgren som förstås var tvungen att avbryta intervjun och ägna sig åt att organisera sin skola.

ANNONS

Några timmar senare kunde han ge besked om den fortsatta höstterminen.

– Vi kommer att ha fjärrundervisning för de högskoleförberedande programmen. För yrkesprogrammen blir det undervisning på plats i praktiska kurser, säger han.

En del elever kommer även fortsatt finnas på skolan

Rektorn flaggar också för individuella hänsyn.

– Vi ska prata med vår specialpedagogiska enhet om vilka elever som skulle må bra av att ha sin undervisning på skolan.

Även om fokuset ligger på digital hemundervisning vill Osbeck ha kommande nationella prov i skolan – coronaanpassat. Introduktionsprogrammet ska också få undervisning på skolan.

Det blir en del liv och rörelse på Osbeck trots allt?

– Vi följer de nya rekommendationerna. Det vi i första hand vill är att få ett så bra avslut som möjligt på terminen.

LÄS MER:Campus Laholm övergår till digital undervisning

LÄS MER:Corona-anpassad avslutning på Osbeck

ANNONS